Özel okullar 2022'de ne kadar zam yapacak? TÖZOK'tan kafa karıştıran açıklamalar

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), bugün sosyal medyadan, "2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının yüzde 62,98 olduğu görülmektedir" açıklamasını yapmıştı. Velilerden gelen tepkiler üzerine açıklamayı kaldıran TÖZOK, yeni fiyatların TÜİK oranlarına göre belirleneceğini duyrdu.

Özel okul ücretleri ile ilgili olarak Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), bugün açıklama yayınlayarak, 2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının yüzde 62,98 olacağı öngörüsünde bulundu.

TÖZOK, "MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmiş yıllardaki uygulamaları değerlendirildiğinde 2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının yüzde 62,98 olduğu görülmektedir. Kurumlarımız velilerini ve çalışanlarını göz önüne alarak azami dikkatle bütçe yapacak ve kendi artış oranlarını yayınlayacaklardır." açıklamasını yaptı.

İLK AÇIKLAMAYI KALDIRDI

Velilerden gelen tepkilerin ardından bu açıklamayı kaldıran TÖZOK yeni bir duyuru yaptı. TÖZOK'tan yapılan yeni paylaşımda, "Bugün kamuoyuyla paylaşılan metin, yönetmeliğe atıf yapılarak belirtilmiş bir açıklamaydı. Velilerimizce artış oranının bu şekilde olacakmış gibi anlaşılması nedeniyle ilgili açıklama kaldırılmıştır. Özel okul ücretleri, TÜİK tarafından ilan edilen oranlar dikkate alınarak MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenecektir." denildi.

Özel okullar 2022'de ne kadar zam yapacak? TÖZOK'tan kafa karıştıran açıklamalar

 

Özel okullar 2022'de ne kadar zam yapacak? TÖZOK'tan kafa karıştıran açıklamalar ile ilgili etiketler zam özel okul TÖZOK Türkiye Özel Okullar Derneği 2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.