2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak

2021 Ramazan ayı ilk oruç günü için geri sayım başladı. Bu yıl Nisan ayına denk gelen Ramazan ayının ilk oruç günü hangi güne denk geliyor merak edilmektedir. Diyanet İşleri dini takvimine göre 2021 Ramazan ayı ilk oruç günü belli oldu.

2021 yılı Ramazan ayı için geri sayım çoktan başladı. 20 günden az kalan Ramazan ayı oruç tutacak olan Müslüman vatandaşları 2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak merak etmektedir. On bir ayın sultanı olan bu kıymetli ayda oruç ibadeti yerine getirilecektir. İftar sofraları kurulacak, aile ve arkadaşlar ile paylaşımlar artacak ve sofralar paylaşılacaktır.

Diyanet İşleri tarafından açıklanan dini günlere göre 2021 Ramazan ayı il oruç hangi gün tutulacak belli oldu.

2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak

2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takviminde yer almakta olan bilgiye göre Ramazan ayı 13 Nisan 2021 Salı günü idrak edilmeye başlanacak. Ramazanın ilk günü oruç tutmak isteyen Müslümanlar 12 Nisan Pazartesi gecesi ilk oruç için sahura kalkmalıdır.  Müslüman alemi bu tarihten itibaren farz olan oruç ibadetini yerine getirmelidirler. Son oruç ise 12 Mayıs Çarşamba Ramazan Bayramı arifesinde tutulacaktır.

Ramazan ayında Mübarek Kadir Gecesi ise 8 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecektir.

Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı 1. gün: 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. gün: 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. gün: 15 Mayıs Cumartesi

2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak

Ramazan ayının önemi

Bu kıymetli zaman diliminde ibadetleri ve iyilikleri ile değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açacaktır. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Kur’an ayı olarakta kabul edilen bu ay, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı olarak da bilinir. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından dolayıdır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesindendir.

2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün tutulacak ile ilgili etiketler 2021 Ramazan ayı ilk oruç hangi gün ne zaman tutulacak
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.