2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

2021 yılında Muharrem ayı ne zaman başlıyor merak ediliyor. Hicri yılbaşı ile birlikte başladığı bilinen Muharrem ayı bu sene ne zaman başlayacak sizler için derledik.

Muharrem ayı Müslüman alemi için büyük önem taşımaktadır. Önemli olayların gerçekleştiği  Şehrullahi'l-Muharrem, yani Allah'ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olarak bilinmektedir. 

Muharrem'in 10.günü aşure günü olarak bilinmektedir. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri bulunmaktadır. Bugünde Cenab-ı Hak on peygamberine on çeşit ikram vererek yanı sıra kudsiyetini arttırdığı bilinmektedir. Muharrem ayının bu günlerinde oruç tutmak çok faziletli olduğundan birçok Müslüman bu günlerde oruç tutmaktadır. 2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, 2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor detaylar haberimizde.

2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

2021 Muharrem ayının 1'inci günü 10 Ağustos 2021'de başlayacaktır. Muharrem ayının 10'uncu günü Aşure gününe denk gelmektedir. Bu sene aşure günü 19 Ağustos 2021, Cumartesi gününe denk geliyor.

Muharrem ayının önemi nedir?

Hicri Yılbaşı ile birlikte başlamasının yanı sır aşure gününü de barındıran Muharrem ayı, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğundan Müslümanlar için önemlidir. Aynı zamanda Cenab-ı Hak’ın peygamberine on çeşit ikram vererek yanı sıra kudsiyetini arttırması da bu aya ayrı bir önem kazandırmaktadır.  

2021 Muharrem ayı ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler Muharrem ayı ne zaman başıyor Aşure günü ne zaman hicri yılbaşı önemi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.