2021 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi ay ve günde idrak edilecek?

Müslüman alemi için en önemli günlerde birisi olan Miraç Kandili için heyecanlı bekleyiş başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yayınlanan son takvime göre; Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’nin 2021 yılında hangi ay ve günde idrak edileceği merak konusu.

Miraç Kandili 2021 yılında da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Müslümanlar her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre dini gün ve ayları takip ediyor ve onu göre de hazırlıklarını tamamlıyor.

Kandil günlerinde bolca dua ve ibadet edilirken sevdiklerine günün anlam ve önemine uygun mesajlar gönderiyor. İslam aleminde Allah'a yükseliş ve arınma olarak kabul edilen Miraç Kandili’nin 2021 yılında ne zaman idrak edileceği de merak konusu.

2021 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek. Miraç Kandili, 13 Şubat’ta başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Bu gece, Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul ediliyor.

2021 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi ay ve günde idrak edilecek?

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. Terim olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder.

Olay, Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “isrâ ve mi‘rac” şeklinde geçerse de Türkçe’de mi‘rac kelimesiyle her ikisi de kastedilir.

2021 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi ay ve günde idrak edilecek? ile ilgili etiketler miraç kandili 2021 Miraç Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.