2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Dövizle bedelli askerlik ücreti kaç TL?

Bedelli askerlikte 2021 yılı ücretleri belli oldu. Buna göre; geçen yıla oranla artış gösteren bedelli askerlik ücretini merak eden vatandaşlar araştırmalarına başladı. Peki, 2021 yılı bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

2021 bedelli askerlik ücreti netlik kazandı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının merakla bekledikleri dövizle bedelli askerlik bedelinin hesaplanmasına ise değişikliğe gidildi. Buna göre; askerlik başvurusunda bulunan gurbetçinin ödeyeceği ücret Merkez Bankası’nca yılın ilk mesai gününde tespit edilen döviz alış kuruna oranla euro veya karşılığı konvertibl döviz olarak hesaplanmakta.

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ve arkadaşlarının imzası akabinde TBMM’ye sunulan çeşitli askeri kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifinde konu hakkında bir değişiklik yapılması da söz konusu. Bu bağlamda; yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların ödeyeceği dövizle askerlik bedeli, başvuruyu yaptıkları tarihteki döviz kuru esas alınarak hesaplanacak.

2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Dövizle bedelli askerlik ücreti kaç TL?

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılı bedelli askerlik ücret belli oldu. Geçen yılın ikinci yarısında 37.070 TL olan bedelli askerlik ücretleri 2021 yılının ilk yarısında 39.788 TL olarak geçerlilik kazanacak.

Geçen yıl ocak – haziran döneminde 35.054 TL olan bedelli askerlik ücreti böylelikle son 1 yıl içerisinde 13.50 oranında artmış olacak.

2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Dövizle bedelli askerlik ücreti kaç TL? - Resim : 2

Bedelli askerlik şartları 22 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’ de asker Alma Yönetmeliği’nde tüm yeniden belirlenmiştir.

2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Dövizle bedelli askerlik ücreti kaç TL? ile ilgili etiketler Bedelli askerlik 2021 bedelli askerlik bedelli askerlik şartları dövizle bedelli askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

Taksiciden kadın İETT şoförüne saldırı! Tehditler savurup camı yumrukladı...

Üsküdar'da bir taksici yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı kadın İETT otobüsü şoförüne tehditler savurup hakaretlerde bulundu. Otobüsün camını da yumruklayan gözü dönmüş taksici gözaltına alındı. Dehşet anları kamerada.