2020 TBMM Meclis Başkanı seçim sonuçları

27. dönem 2020 TBMM Meclis Başkanı seçim sonuçları! Meclis Başkanı adayları kimler?

TBMM, bugün 7 Temmuz 2020 Salı gününde Meclis Başkanı’nı seçmek adına toplanıyor. 27. Dönem Meclis Başkanı seçimlerinde sonuçlar anlık olarak haberimizde olacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolması sonrasında Meclis Başkanlığı seçimi için bugüne kadar 6 aday ön plana çıktı. TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop ise yeniden adaylığını açıkladı.

TBMM MECLİS BAŞKANI ADAYLARI KİMLER?

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler

2020 TBMM MECLİS BAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI

Anayasa’ya göre başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştirilmekte. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi o yasama döneminin sonuna devam etmekte. TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. Birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday, Başkan seçilmiş olacak.

2020 TBMM Meclis Başkanı seçim sonuçları ile ilgili etiketler TBMM Meclis Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.