2020 KPSS sınavı iptal edilecek mi? Hatalı soru var mı?

2020 KPSS sınavı iptal edilecek mi? Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen KPSS lisans sınavında bazı soruların hatalı olması öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Milyonlarca öğrenci hatalı buldukları sorular sonrasında 2020 KPSS sınavının iptalini istedi. Peki, KPSS sınavında hatalı soru var mı? İşte detaylar…

2020 KPSS lisans oturumları sona erdi. Sınavların sona ermesi akabinde ÖSYM Başkanlığı, lisans KPSS soru ve cevap kitapçıklarını resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. ÖSYM resmi internet adresi üzerinden soru ve cevapların yayınlanması sonrasında sosyal medyada öğrencilerden binlerce paylaşım geldi.

Öğrenciler 2020 KPSS sınavında bazı soruların hatalı olduklarını kaydederek sınavın iptal edilmesini istedi.

2020 KPSS SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Twitter üzerinde "KPSSSoruHataları" etiketi adı altında paylaşım yapan öğrenciler KPSS 'de hatalı olarak gördükleri soruları kamuoyuna sundu.

Genel Kültür ve Genel Yetenek ile eğitim bilimlerive ÖABT'de doğru cevapların yanlış kabul edilmesi ve cevaplarda doğru şıkkın verilmemesi de ortalığı karıştırdı. Hem KPSS, hem ÖABT sınavları beraber iptal edilebilir.

ÖSY Başkanlığı tarafından kısa sürede bu konu hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor. Sosyal medyada paylaşılan görsellerde hatalı olarak görülen bazı sorular ise şöyle sıralandı:

2020 KPSS sınavı iptal edilecek mi? Hatalı soru var mı? ile ilgili etiketler KPSS Lisans iptal soru
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.