2019 Kurban Bayramı hangi gün?

2019 Kurban Bayramı hangi gün? Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte heyecan da iyiden iyiye artıyor. İnternette ise Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor sorularına yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki 2019 Kurban Bayramı hangi gün? İşte yanıtı...

2019 Kurban Bayramı hangi gün? Son dönemde internette en çok araştırılan konulardan biri de Kurban Bayramı'nın tarihi oluyor. Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Merak edilen soruların yanıtları haberimizde. Peki 2019 Kurban Bayramı hangi gün? İşte ayrıntılar...

2019 KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜN?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl Kurban Bayramı , 11 Ağustos ile 14 Ağustos arasında olacak.

Yarım gün tatil olan bayram arifesi ise 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor.

2019 Kurban Bayramı takvimi şu şekilde;

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi
11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)
12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)
13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)
14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? 9 GÜN MÜ OLACAK?

Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması hakkında henüz net bir gelişme bulunmuyor. 15 ve 16 Ağustos tarihlerine ilişkin bir tatil bilgisi bulunmazken, bu tarihler tatil ilan edildiği taktirde 9 günlük bir tatil süresi olmuş olacak.

Konuya yönelik bir açıklama olduğunda detaylara her zaman olduğu gibi, yine sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz.

KİMLER KURBAN KESMELİDİR?

Kurban kesmek, âkil, baliğ (akıllı, ergen),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslüman'ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir. Dolayısıyla bu kişi Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

2019 Kurban Bayramı hangi gün? ile ilgili etiketler 2019 Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.