İşte 2018 YKS başarıları

YKS'de tam puan alan kaç kişinin olduğu merak edilen konular arasında. Bilgilere göre TYT'de sözel, sayısal ve eşit ağırlık türlerinde birer, dilde ise 5 aday tam puan aldı. 2017 yılına baktığımızda LYS'de 22 aday tam puan almıştı.

ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı. En çok sorulan sorulardan biri, "YKS'de tam puan yapan kaç kişi var" oldu. Açıklanan istatistiklere göre TYT'de sözel, sayısal, ve eşit ağırlık türlerinde birer, dilde ise 5 aday tam puan aldı. Geçtiğimiz sene yapılan LYS'de 22 aday tam puan yapmıştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler merak edilmeye başlandı.

YKS sayısal ve birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olan öğrencinin Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi’nden Mustafa Emir Gazioğlu olduğu açıklandı. Gazioğlu, sınavlara çok iyi hazırlandığını ve bu sonucu beklediğini söyledi. Öğretmenlerinin sınav maratonu boyunca kendisine en iyi şekilde destek olduğunu ifade eden Gazioğlu, “Okulumdaki öğretmenlerimle her gün üstüne katarak çalışmalarımızı yaptık. Onların üzerlerimizdeki emekleri gerçekten çok büyük. Sınav sonuçları açıklandığında mutluluğumu ilk önce ailem ve öğretmenlerimle paylaştım” dedi. “Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Ancak çok çalışmanın yanı sıra düzenli ve disiplinli çalışmak gerekiyor” diye konuşan Gazioğlu, kendisi için en iyi olacağına inandığı üniversiteyi seçeceğini söyledi.

Özel Bahçelievler İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Murat Demir, “Sonuçların açıklanmasıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşadık. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Emir’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Emir’e ayrıca üniversite hayatında başarılar diliyorum” dedi.

8 kişi 500 puan yaptı

YKS giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı.

Geçen sene tüm puan türlerinde 22 aday LYS'den 500 puan almıştı.

ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu'na göre, TYT'ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan, 2 milyon 260 bin 273'ünün sınavı geçerli sayıldı.

Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 564 adaydan 1 milyon 877 bin 568'inin sınavı, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran 131 bin 423 adaydan da 109 bin 593'ünün sınavı geçerli kabul edildi.

TYT'ye giren adayların yüzde 83,06'sı AYT'ye, yüzde 4,85'i ise YDT oturumlarına katıldı.

İşte 2018 YKS başarıları ile ilgili etiketler 2018 yks birinci Mustafa Emir Gazioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.