2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar 21 Nisan 2018 tarihinde yapılan sınava girdiler. Vatandaşlar sınav sonrasında ise sonuçlarının açıklanacağı günü heyecanla bekliyorlar. Aynı zamanda direksiyon sınavının tarihide merak ediliyor. Peki 2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak? Direksiyon sınavı hangi tarihte? Detaylar haberimizde...

Peki 2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak? 21Nisan 2018 tarihinde yapılan ehliyet sınavına adaylar girdi. Sınavın sonuçların ne zaman açıklanacağı ise herkes tarafından merakla bekleniyor. Ehliyet sahibi olmak isteyneler girdiği sınavın yanında direksiyon sınavının zamanında ne zaman olacağı araştırılıyor. Peki 2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak? Direksiyon sınavı hangi tarihte? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak?
 
EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda 5 kez düzenlenen ehliyet sınavlarından ikincisi yapıldı. Ehliyet sınavına girerek sürücü belgesi alma hakkı için ter döken adaylar ehliyet sınavı soru ve cevaplarını, ehliyet sınavı sonuçlarını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarının 21 Nisan tarihinde açıklanacağını duyurdu. Adaylar da sınav sonuçlarına kısa bir zaman kala puanlarını öğrenmek için ehliyet sorularını ve cevaplarını bekliyorlar. Sınav sonucunu merak edenler adaylara yanıt MEB takviminde verildi. MEB’in yayınladığı takvime göre son gerçekleşen ehliyet sınavının sonuçları 3 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak.
 
 
EHLİYET SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
“M”, “A1” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 16 (onaltı) yaşını bitirmiş olmak.
“A2”, “B”, “BE”, C1”, C1E”, “F” ve “G” sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.
“A” sınıfı sertifikalar için 20 (gücü 15 kilovatı aşan üç tekerlekli motosikletler için 21) yaşını bitirmiş olmak.
“C”, “CE”,“D1” ve “D1E” sınıfı sertifikalar için 21( yirmi bir) yaşını bitirmiş olmak.
“D”, “DE” sınıfı sertifikalar için 24 (yirmi dört) yaşını bitirmiş olmak.
Bütün sertifika sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporu almış olmak.
“Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi Özel MTSK müdürlüğüne vermek.
Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 2 (iki) adet biyometrik fotoğrafını Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmek.
Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
 
Yabancı uyruklu kursiyerler için başvuru şartları;
 
Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi
 
Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye’de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi
 
Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi
 
Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporunu kayıt esnasında Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmesi
 
Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 2 (iki) adet biyometrik fotoğrafını Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmesi
 
 
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.
 
Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.
 
EHLİYET SINAVLARI NASIL YAPILIR?
Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar.
 
Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.
 
2018 EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?
Kursiyer, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 70.00 (yetmiş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaktır. Kursiyer, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk kursiyerin olacaktır.
 
MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz.
2018 ehliyet sınavı sonucu ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler 2018 ehliyet sınav sonuç ne zaman açıklanacak