2017 YGS sınavı Çipli Kart uyarısı: Yeni kimlik kartı olmadan sınava girilebilecek mi?

2017 YGS sınavı konusunda son dakika açıklamaları: 2017 YGS sınavına yeni kimlik kartı olmadan girilebilecek mi? Çipli kart zorumlu mu? Öğrenciler yeni kimlik kartı olmadan sınava girebilecek mi sorusuna ÖSYM'den cevap geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yeni kimlik kartı olmadan sınava girilebileceği açıkladı. 2017 YGS sınavına girecek olan öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevaplar haber detayda...

2017 YGS sınavı konusunda son dakika açıklamaları: 2017 YGS sınavına yeni kimlik kartı olmadan girilebilecek mi? Çipli kart almayan öğrenciler ne yapacak? Çipli kart zorumlu mu? Öğrenciler yeni kimlik kartı olmadan sınava girebilecek mi sorusuna ÖSYM'den cevap geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yeni kimlik kartı olmadan sınava girilebileceği açıkladı. 2017 YGS sınavına girecek olan öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevaplar haber detayda...

2017_YGS_snav_Yeni_kimlik_kart_olmadan_snava_girilir_mi

Binlerce öğrencinin merak ettiği '2017 YGS sınavı Yeni kimlik kartı olmadan sınava girilebilecek mi?' sorusunun cevabı bu gün geldi. ÖSYM 2017'de yapılacak YGS sınavı için açıklama yaptı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Basın Müşavirliği Anadolu Ajans'a yeni kimlik kartı için "Adaylar, mevcut nüfus cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar düzenlenen 15 gün süreli "geçici kimlik belgesi" ile de sınava girebilecek" dendi. Sınava girecek olan öğrenciler için standart kimlik kartı uygulaması yapılacakken, ÖSYM "sınav saati" konusunda önemi bir uyarıda bulundu.

2017 YGS sınavında açık uçlu sorular bu sınavda çıkacak mı?

ÖSYM "açık uçlu soruları" YGS üzerinden değil, LYS üzerinden soracaktır. Bu sınavda yeni formattan soru sorulmayacktır.

2017 YGS sınav tarihi ve başlama saati ne zaman?

18 Ocak 2017 tarihinde başvurular bitti. Sınav tarihi 12 Mart 2017. Sınav saati 10:00. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.

snav_giri_yerleri

2017 YGS sınav giriş yerleri ne zaman belli oluyor?

Kurumun bu durumda standart belirleme tarihleri vardır. AİS sayfasında sınav giriş yerleri gözükmektedir. Sınavdan 10 gün veya bir hafta önce açıklanmaktadır. Öğrenci sınava yurt dışında girebilir mi?Kurumun soru cevap sayfasında bu soruya cevap verilmiştir. Bu tarz bir uygulamanın olmadığı yazılmaktadır. Öğrenci sınav günü kurumun belirleyeceği okulda sınava girmelidir.

2017 YGS sınavında sınav zamanında öğrencinin yanında ne olması gerekir?

Kurum bu konuda çok hassas davranıyor. Zira öğrencinin yerine başka giren insanları engellemek adına kurallar belirledi. Bu kurallara göre: Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor.

2017_YGS_snav_kimlik

2017 YGS Sınavında Nüfus cüzdanı kaybolursa öğrenci sınava girebilecek mi?

Kurum “güvenlik tedbirleri” doğrultusunda hareket ettiğinden ötürü, öğrenci sınava giremeyecektir.

Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olmaması gerekir?

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi sınava girilmesi kurum tarafından yasaklanmıştır. Öğrenci yanına kalem, silgi gibi normal sınav ihtiyaçlarını da getirmemesi gerekmektedir. Kurum kalem, silgi ve kalem tıraşı kendisi vermektedir.

2017_YGS_snav

Sınıfa içecek sokulabilir mi?

Yalnız bir şartla evet. O şart ise: Su haricinde hiçbir içecek sınıfta yer almayacaktır. Su kabı ise şeffaf plastik ve üzerinde bir yazı olmaması gerekmektedir.

Öğrencinin sınav zamanı yapması gerekenler nelerdir?

Saate ölçülü bakın: Sınav başladı öğrenci soruları çözüyor. Her 10 dakikada bir öğrenci saate bakarsa, konsantrasyonu bozulacaktır. 160 dakikalık sınavda her 45 dakikada bir bakması öğrenci için yeterli bir süre olacaktır. Bu durumda öğrenci hem stres yaşamayacak hem de süreci iyi bir şekilde değerlendirebilecek.
Soruyu okumadan soruya geçmeyin: Özellikle sözel sorularında (Türkçe, Tarih, Coğrafya) öğrencinin ilk yapması gereken paragraftan önce soruyu okuması… Soru okunduktan sonra istenilen bilgi o paragrafın içerisinde olduğundan ötürü şıklarda daha hızlı olacaktır.
Öncüllü sorularda ilk okunması gerekenler, maddelerdir: Tarih ve coğrafya konularında öncüllü sorular sorulmaktadır. O tarz sorularda sorunun kendisi değil, soruda geçen maddeler okunmalıdır. Maddeler birbirlerine çok yakın olduğundan ötürü ikili şık arasında kalacak olan öğrenci için maddeler ve soru arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde kurmalıdır.
Heyecan, bildiklerinizi unutturur: Öğrenci bir yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlandığı halde heyecan ve stresten ötürü bildikleri bilgileri “bir anlığına” unutur. Öğrenci heyecan yapmaması gerekmektedir.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.