2001 yılında Kahramanmaraş için uyarı yapılmış! Marmara Coğrafya Dergisi'nde dikkat çeken yazı!

Prof. Dr. Ali Selçuk Biricik'in 2001 yılında Marmara Coğrafya Dergisi'ndeki yazısında Kahramanmaraş'ta meydana gelecek deprem ile ilgili uyarı yaptığı ortaya çıktı. Yazıda, "Kahramanmaraş'taki faylar uzun süreli enerji birikimi, sismik olarak yüksek bir potansiyel tehlike oluşturmaktadır" cümleleri yer alıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem faciası ile ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. 

GELECEK FELAKET AYAN BEYAN ORTAYA KOYULMUŞ

2001 yılında Prof. Dr. Ali Selçuk Biricik'in Marmara Coğrafya Dergisi'nde yayınlanan yazısında Kahramanmaraş depremi ile ilgili uyarı yapıldığı ortaya çıktı.

Yaşanacak felaketin ayan beyan ortaya koyulduğu o yazıda, "Kahramanmaraş, Türkiye tektoniğinde önemli bir yeri olan Doğu Anadolu ve Ölü Deniz aktif fay zorlarının etkisi altındadır. Bu faylardaki uzun süreli enerji birikimi, sismik olarak yüksek bir potansiyel tehlike oluşturmaktadır. " cümleleri dikkat çekti. 

İşte 2001 yılında yayımlanan o yazı...

2001 yılında Kahramanmaraş için uyarı yapılmış! Marmara Coğrafya Dergisi'nde dikkat çeken yazı!

2001 yılında Kahramanmaraş için uyarı yapılmış! Marmara Coğrafya Dergisi'nde dikkat çeken yazı! - Resim : 2

2001 yılında Kahramanmaraş için uyarı yapılmış! Marmara Coğrafya Dergisi'nde dikkat çeken yazı! ile ilgili etiketler deprem Marmara Üniversitesi Kahramanmaraş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.