2 yıldır seks kölesi yapılan 350 kadın kurtarıldı

Irak’ta yaklaşık 2 yıldır IŞİD kontrolünde bulunan Felluce kentinin büyük bölümünü geri alan ordu ve milis güçler, IŞİD’in esir tuttuğu 350’yi aşkın Iraklı Ezidi kadını da kurtardı. IŞİD Ezidi kadınları genelde seks kölesi olarak kullanıyordu ve parası olan diğer teröristlere satıyordu.

Alman dpa ajansına konuşan Dohuk’taki Ezidi İşleri kurumu başkanı Hadi Dubani, “Felluce’ye operasyon düzenleyen Irak güçleri, IŞİD’in Irak’taki Ezidi kenti Sincar’dan kaçırdığı 354 Ezidi kadını kurtarmayı başardı” dedi.
Kurtarılan Ezidi kadınların Irak güçlerinin koruması altında Felluce’nin güneyindeki El Emiriye bölgesine götürüldüğünü anlatan Dubani, kadınların 2.5 yıldır IŞİD’in esiri olduğunu ifade etti.

Irak’ta IŞİD’in 2014 yılında ele geçirdiği Sincar, geçen yıl sonunda Peşmerge güçlerinin düzenlediği operasyonda kurtarılmıştı. IŞİD’in kentte Ezidilere soykırım yaptığı ve çok sayıda Ezidi kadını seks kölesi olmaları için kaçırdığı bildirilmişti. BM’nin geçen hafta açıkladığı rapora göre, IŞİD halen 3200 Ezidi kadını ve çocuğu çoğunlukla Suriye’de esir tutmaya devam ediyor.

2 yıldır seks kölesi yapılan 350 kadın kurtarıldı ile ilgili etiketler Irak Ezidi IŞİD Felluce
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.