2 Kasım okullar tatil mi? Yarın Çarşamba günü okullarda ders var mı?

2 Kasım okullar tatil mi sorusu öğretmenlerin grev kararı almasıyla yeniden gündeme geldi. Uzunca bir süredir sendikalardan tepki alan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun protesto edildiği ortadaydı. Peki ama yarın Çarşamba okullar tatil mi, ders var mı? Öğretmenler neden grev yapıyor?

2 Kasım okullar tatil mi sorusu öğretmenlerin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun protesto edeceği gün öğrenciler ve veliler tarafından sorgulanmaya başlandı. 12 sendika ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenleri ayrıştırdığı gerekçesi adı altında grev yapacakları ve okullarda derslere girmeyecekleri duyuruldu.

Sosyal medya devi Twitter üzerinden #öğretmenlerişbırakacak #grev gibi etiketler altında birleşen öğretmenler seslerini duyurmak için TT olmaya özen göstermekteler.

2 KASIM ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ?

Twitter üzerinden #öğretmenlerişbırakacak #grev gibi etiketler altında birleşen öğretmenler, 2 Kasım Çarşamba günü grev kararı aldılar. Öğretmenlerin odalarında ortak metinlere yer vererek dertlerini kamuoyu ile paylaşacaklar. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na neden karşı olduklarını dile getirecekler.

2 Kasım okullar tatil mi? Yarın Çarşamba günü okullarda ders var mı?

Sendikalarda bu konu hakkında "Mesleğimizin onuru, çocuklarımızın hakları için uyarıyoruz." dediler. Bu duruma tepkili olan eğitimciler ise Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesini istemekteler.

2 Kasım Çarşamba gününde derslere girmeyecekler olan öğretmenlerin haberini alan öğrenciler ve veliler ise yarın okullar tatil mi sorusuna cevap aramaktalar.

2 Kasım okullar tatil mi? Yarın Çarşamba günü okullarda ders var mı? ile ilgili etiketler Okul tatil Öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.