2 Ekim 2017 altın fiyatları!

Ekim ayının ilk işlem gününde altın fiyatlarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yatırım yapmak, birikim yapmak ve yakınlarına hediye almak isteyen vatandaşlarımızın oldukça merak ettiği gram altın fiyatları bugün düşüşte. Peki, bugün gram altın kaç lira? Pazartesi günü gram altın fiyatı ne kadar, çeyrek altın ne kadar? 02 Ekim 2017 Pazartesi gram altın ne kadar? Detaylar haberimizde...

Ekim ayının başlamasıyla birlikte ilk işlem gününde altın fiyatları merak konusu oldu. Yakınlarına hediye almak, birikim yapmak ve yakınlarına hediye almak isteyen vatandaşlarımızın merak ettiği altın fiyatlarında ne gibi değişimler oldu.Peki, bugün gram altın kaç para? Pazartesi cumhuriyet altını fiyatı ne kadar? 2 Ekim 2017 Pazartesi günü altın fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde...

15012016_altin_6503

02.10.1017 Pazartesi altın fiyatları belli oldu. 2.10.2017'de altın geçtiğimiz günlere oranla düşüşte. Bu dönem durgun altın fiyatları ne kadar oldu? Altın almak için uzmanlar ne diyor? Altın kaç lira? Altın 146 – 147 lira olarak yatırımcısının ilgisini çekmeyi başardı. İstanbul'un kalbinin attığı Kapalıçarşı'da ise gram altın 146,29 liradan alınırken, 146,36 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 234,18 liradan alınırken 240,03 liradan satılıyor. Yarım altın da 468,35'den alınırken 480,06 liradan satılıyor.

resized_f8812-481bcf3dceyrekaltin

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 969,67 liradan alınıp 984,33 liradan alıcı buluyor. Tam ziynet de 935,78 liradan alınırken 965,77 liradan satılıyor.


DİKKAT! SAHTE ALTIN ALMAYIN

Fiyatlardaki bu yükselişten ötürü, bazı dolandırıcılar fiyatın aşağısında altın satabilir. Sahte altın nasıl anlaşılır?

- Yanınızda ufak bir mıknatıs bulundurun. Altını alırken mıknatısı yakınlaştırın. Eğer geliyorsa, altın değildir; eğer gelmiyorsa o altındır.

- Altın değerli ve özgül ağırlığı olan bir elementtir. Bu yüzden altınların kendilerine has bir ağırlığı vardır. Elinize aldığınızda bu ağırlığı hissedebilirsiniz. Sahte altınlarda ise ağırlık normal altınlara göre daha hafiftir.

- Altının üzerinde "damga" yoksa o altının sahte olma durumu yüksektir. Altını alırken üzerinde damga olup olmadığına bakın.

- Gerçek altın fiyatı her zaman bellidir. Şayet altın alırken, günün fiyatlarından düşükse, o altının sahte olma olasılığı yüksektir.

15012016_altin_6503_1

ÇEYREK ALTIN TERCİH EDİLİYOR

Türkiye'de vatandaşların en çok kullandığı altın türü çeyrek altındır. Uzmanlara göre, altının Türklerdeki yeri ve önemi büyük olduğu için, ne ucuz bir altın alma isteğindeler ne de pahalı. Çeyrek altın hem alınabilecek bir durumu var hem de en çok kullanılan altın türü. Düğünlerde, sünnetlerde, özel günlerde, yardım amaçlı zamanlarda en çok o kullanılır.

ÇEYREK ALTININ OSMANLI TARİHİNDEKİ DEĞERİ

Osmanlı zamanında Orhan Bey ile altına geçen halk, zaman dilimi içerisinde sarraf alanında lonca teşkilatı üzerinden kendini geliştirmeye başladı. Kanuni Sultan Süleyman zamanından sonra, sarraf işleriyle uğraşan insanların çoğu altını kendi arasında ayırmaya başladı. Sultani denilen bu altınlara, Tam sultani, yarım sultani, çeyrek sultani ile sınıflara ayıran sarraflar, bu sayede altın piyasasındaki düzensizliği sona erdirmek istemişlerdir.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

2 Ekim 2017 altın fiyatları! ile ilgili etiketler altın fiyatları gram altın kaç para cumhuriyet altını
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.