Yastık altındaki altınlar için yeni hamle!

Yastık altında atıl bekleyen 2 bin 200 ton altın bugün itibariyle ekonomiye kazandırılacak. Değeri 300 Milyar Lira civarında olan altınlar, tasarrufların artırılmasını, ekonomiye ivme kazandırılmasını ve vatandaşların atıl duran altınlardan ilave getiri sağlamasını amaçlıyor.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altında atıl bekleyen ve 2 bin tonun üzerinde olduğu tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ilk ihracının 2-6 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

İhraçların Türkiye genelinde etap etap yapılacağını belirten Şimşek, "İstanbul'dan başlayarak, sırayla tüm illerimizde ihraçlar gerçekleştirerek, bu tahvilleri ve kira sertifikalarını vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi.

İLK ETAPTA 11 İL

Bugün başlayan birinci etap talep toplama işlemleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 11 ilde gerçekleştiriliyor.

Şimşek, altınını devlet güvencesi altında değerlendirmek isteyen yatırımcıların bir haftalık süre içinde evlerinde ya da kasalarında sakladıklarını, Hazine tarafından açıklanacak Ziraat Bankası şubelerine teslim edeceğini, teslim sırasında isterlerse verdikleri altın karşılığında altın tahvili almayı talep edebileceğini söyledi.

Faiz hassasiyeti olan vatandaşların ise altına dayalı kira sertifikasını seçebileceğine işaret eden Şimşek, "Talep toplanmasını takip eden hafta ise Hazine Müsteşarlığı vatandaşımızın Ziraat Bankasındaki hesabına altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasını yatıracaktır." ifadelerini kullandı.

TAHVİLDEN 300 MİLYAR LİRA

Başbakan Yardımcısı Şimşek yastık altında bekletilen altınların yaklaşık 2 bin 200 ton olduğunu ve değerinin 300 Milyar Lira'yı bulacağını belirtti.

Tahvilin ihracı Ziraat Bankası’ndan yapılacak. Ziraat Bankası’nın hafta sonu yaptığı açıklamada dört ayrı ihraç programı çerçevesinde, 81 ilde, 245 ilçede ve 331 şubede Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemini gerçekleştireceğini açıkladı.

Yastık altındaki altınlar için yeni hamle! ile ilgili etiketler Mehmet Şimşek altın tahvil yastık altı