19 Eylül hangi burç oluyor? 19 Eylül de doğanların özellikleri

Bir insanın doğum anı esnasında Güneş’in hangi tür pozisyonda olduğunu gösteren göksel bir alanı sembolize eden ifadeler burç olarak adlandırılır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak burçlar yorumlanabilir. Peki, 19 Eylül tarihinde doğanlar hangi burç olur, özellikleri nelerdir? 19 Eylül hangi burç?

Bir insanın doğum anı esnasında Güneş’in hangi tür pozisyonda olduğunu gösteren göksel bir alanı sembolize eden ifadeler burç olarak adlandırılır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak burçlar yorumlanabilir. Peki, 19 Eylül tarihinde doğanlar hangi burç olur, özellikleri nelerdir? 19 Eylül hangi burç?

19 Eylül tarihinde doğanlar Başak burcudur. 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğmuş olan herkes Başak burcuna dahildir. 23 Ağustos ve 22 Eylül gününde doğanlar da Başak burcu olarak kabul edilir.

19 Eylül Tarihinde Doğanların Özellikleri

• Başak burcunda doğan kişiler çalışkan ve pratik kişilerden oluşmakta ve hayatları süresince de tek gayeleri iştir. Her şeyi baştanbaşa doğru yaptıklarına inandıkları gibi kendi yöntemleri ile de yarım yamalak ya da gelişigüzel olduklarını asla kabullenmezler. Alışmayı çok sevdiklerinden başkalarına iş bulmak adına çabalasalar da tembel kişilere bu konuda kesinlikle yardımda bulunmazlar.

• Başaklar kendilerini kimseye kullandırtmazlar. Bir noktaya gelinceye kadar yardımcı olsalar bile sınırı geçtikten sonra hayır demesini de bilirler. Sürekli eylem halinde olup gevşemezler. Onların dinlenme biçimi başkalarına ağır bir çalışma gibi görünebilir. Yönetici yıldızları Merkür olduğundan her zaman bilginin peşinde koşarlar. Bu arayış içinde iyi kullanılırsa zekanın iyi bir uşak olacağını öğrenirler. İşlerinde ve öğrenimlerinde kendirini her daim kanıtlama peşindedirler. Entelektüel çalışmaları gerçekler ve bilen değerlere bağlıdır. Başak burcunu tanımlayan en iyi cümle ise ‘İncelerim’dir.

• Çok aydın fikirli olmadıkları gibi tutucu bile sayıldıklarından bir sorunla karşılaşırlarsa hemen bütün ayrıntıları ile incelemeye koyulurlar. Neden, niçin, nasıl olduğu her zaman önemlidir. Bu yüzen iyi araştırmacıdırlar. Yaşamları boyunca her şeyin en iyisini istediklerinden herkesi, her şeyi eleştirirler ve kolay kolay hoşnut olmazlar.

• Sağlık ve temizlik kavramına düşkün olup çoğu zaman kusursuz insan aradıklarından zor evlenir, duygusal ilişkilere de pek önem vermezler. Venüs terazi burcunda ise duygularını daha rahat belli edebilir, daha kolay ilişki kurarlar. Genelde sebze yediklerinden az çalışma, kuruntu ve endişe başta olmak üzere sağlık sorunlarında sindirim sitemleri etki altında kalır ve cilt hastalıklarına yakalanabilirler.

• Başak burcu toprak grubunda olduğu için maddesel şeyleri sever, dış görünüşe önem verirler. Tutumlu olmanın ve para biriktirmenin yararına inanırlar, ancak bu tutumluluk merakı pintilik derecesine varabilir. İçli dışlı olmayı sevmedikleri için soğuk bir görünüşleri vardır. Çok zor arkadaş seçerler. İleri görüşlü insanları severler, yakınanlardan hoşlanmazlar; oysa kendileri çok yakınırlar. Evcildirler. Boş vakitlerini sevdikleri ile geçirmek isterler. Gezmeyi çok severler. Çevrelerinde değişiklik yapamazlarsa evlerinde yaparlar.

• Başak’lar sağlam bir ev ararlar ve evlerini gösterişli bir şekilde sergilemekten hoşlanmazlar. Çevrelerinde her şeyin düzenli, temiz, yerli yerinde olmasını isterler. Kendileri bu konuda fazla çaba göstermedikleri halde başkalarının bu işleri yapmasını isterler. Başak’lar iyi bir sekreter, bilimsel araştırmacı, istatistikçi, öğretmen, muhasebeci ya da zanaatkar olabilirler. Bütün işleri çok severler, özellikle dikkat isteyen işlerde zevkle çalışırlar. El işlerinde hünerlidirler. Örgütlenme yetenekleri zayıf olduğundan iyi bir bölüm şefi olamazlar ama geri planda çevreye denge sağılabilecekleri bir görevde başarılı olurlar. İşlerinde güven isterler.

• Çocuklarına hoşgörüsüz davranırlar. Onlardan çok şey beklerler ama buna her türlü özveride bulunurlar. Başak anne, okulda kirli ve dağınık gelen çocuğu temiz halıda yürüyünce alt üst olabilir. Başak’lar çocuklarıyla yakınlıklarını korumalı, onlardan kopmamaya çaba göstermelidirler. Başak çocuklarını çok severler. Okul dışında bu çocukların artistlik konulara ilgi duymasına yardımcı olmalıdır. Başak kızlar terziliğe, erkekler ise kısa zamanda bisiklete merak salacaklardır.

Burcunuz: Başak
Gurubunuz : Toprak
Uğurlu Gününüz: Çarşamba
Uğurlu Sayınız: 5
Uğurlu Taşınız: Koyu mavi zafir
Uğurlu Renkleriniz: Açık sarı, açık mavi, kobalt mavisi
Uğurlu Çiçekleriniz: Açelya, sarı menekşe, lavanta çiçeği
Uğurlu Kokularınız: Leylak, limon, sardunya
Uğurlu Müzik: Eski şarkılar
En Belirgin Özelliğiniz: Temizlik
En Büyük Emeliniz: Toplum tarafından beğenilmek
En Büyük Hatanız: Çekingenlik
En Büyük Arzunuz: İşte başarı

 

19 Eylül hangi burç oluyor? 19 Eylül de doğanların özellikleri ile ilgili etiketler 19 Eylül burç burç yorumları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.