182 neden aranmıyor? ALO 182 hattı neden cevap vermiyor?

182 neden aranmıyor sorusu haftanın ilk gününde yeniden gündem oldu. MHRS randevu telefonu olarak bilinen ve sık sık meşgul çalan 182 neden cevap vermiyor? Hastane randevu numarası olan ALO 182 hattına bazı yerlerden zaman zaman ulaşılamamaktadır. Peki, ALO 182 hattı neden aranmıyor?

182 neden aranmıyor, neden ALO 182 hattı düşmüyor, MHRS randevu telefonu neden cep vermiyor gibi sorular hastane ile ilgili işleri olan vatandaşlar tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Hastaneden randevu almak için kullanılan ALO 182 numarası zaman zaman meşgul tonu ile karşımıza çıkmaktadır.

Covid-19 pandemi sürecinde hastanelerde yaşanan yoğunluk, randevu sistemlerindeki sorunları arttırmaya başlamıştı. Salgın nedeniyle hastaneye gitmeyerek muayenelerini ertelemek zorunda bırakan vatandaşlar salgının bitmesi sonrasında  erteledikleri doktor muayenelerini olmak adına MHRS’ye yüklenmeye başlayınca yoğunluklar yaşanır oldu.

Birçok vatandaşın bir aynı şekilde muayenesini salgın sonrasına bırakması nedeniyle yaşanan yığılma aksaklıklara sebebiyet verdi. Buna bağlı olarak da MHRS telefon numarası kilitlendi. MHRS üzerinden telefonla arayarak randevu almak isteyenler birçok kez aramasına rağmen istediği randevuyu zamanında bulamadı.

ALO 182 Neden Aranmıyor?

Hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar birçok yerden ve cep telefonu operatöründen ALO 182 hattını aramaktadır. ALO 182 hattına ulaşamayan kişiler genellikle yoğunluk sebebi ile ulaşamadığından MHRS üzerinden hastane randevusu almaktadır.

ALO 182 Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

Hastane randevu almak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 182 numaralı hattı arayarak çağrı merkezi üzerindendir. Ancak bu işlem hatların ve çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu nedeniyle bazen aksamalara uğrayabilmektedir.

İkinci yöntem ise internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile alınan randevulardır. Bu yöntem en sağlıklı olan olarak bilinmektedir.

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, "Yeni Üye" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek "Yeni Üye" bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerin Nüfus Müdürlüğü'nde bulunan bilgileriniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelik işleminizi gerçekleştiremezsiniz.

182 neden aranmıyor? ALO 182 hattı neden cevap vermiyor? ile ilgili etiketler alo 182 mhrs randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.