18 yaş altı e devlet şifresi alabilir mi? 18 yaş altındakiler e devlet kullanabilir mi? Kimler kullanabilir?

18 yaş altındakilerin e devlet hesabı kullanabilmeleri, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre mümkündür. Türkiye'de birçok kamu işleminin gerçekleştiği e devlet platformunda sınav başvuruları, personel alımları için kamu kurumlarına müracaat edilebiliyor. Peki, 18 yaş altı e devlet kullanabilir mi? Kimler kullanabilir?

e devlet hesabı, 18 yaş altı için de kullanılabilir. E-Devlet uygulamalarıyla birçok işlemi internet üzerinden çözmeniz mümkün. E-devlet şifresini kimler alabilir, E-Devlet uygulamalarına nasıl giriş yapabilirim, E- devlet şifremi nasıl değiştirebilirim gibi sorularınızın cevabı haberimizde

KİMLER E-DEVLET ŞİFRESİ ALABİLİR?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.

E-Devlet Şifresini kimler alabilir? E-Devlet uygulamalarına giriş nasıl yapılır?

Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilecekler. Bu durumlar haricinde aşkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

18 yaş altı e devlet şifresi nasıl alinir?

18 yaş altı 15 yaşını doldurmuş olan her T.C. vatandaşı e-devlet şifresini şahsen başvurarak sadece PTT aracılığı ile almakta olup, kimlik bilgileri güvenliği nedeniyle internet üzerinden sms yoluyla da yenilenebilmektedir.

 

18 yaş altı e devlet şifresi alabilir mi? 18 yaş altındakiler e devlet kullanabilir mi? Kimler kullanabilir? ile ilgili etiketler e-Devlet 18 yaş altı e devlet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.