15 Temmuz selalar ne zaman, saat kaçta okunacak? İşte 15 Temmuz sela saati

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 sene geçti. 251 vatan evladının şehit olduğu 15 Temmuz gecesi selalar ne zaman okunacak sorusu akıllara geldi. Peki, Diyanet tarafından 15 Temmuz selası saat kaçta okunuyor? İşte, 15 Temmuz sela saati…

FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve 251 vatan evladının şehit olduğu hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü olması sebebiyle şehitlerimizi anmak ve gazilerimize şükran için törenler tertip edilecek.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 15 Temmuz için selalar okunacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önceden açıklanan 15 Temmuz genelgesi ise vatandaşların en çok merak ettikleri arasında.

15 Temmuz Selalar Ne Zaman, Saat Kaçta Okunacak 2022

15 Temmuz Cuma gününü 16 Temmuz Cumartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye’deki 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak. Bunların yanında merkez ve 15 Temmuz etkinliklerinin yapıldığı bölgelerdeki camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları yanık olacak.

15 Temmuz selalar ne zaman, saat kaçta okunacak? İşte 15 Temmuz sela saati

15 Temmuz Etkinlikleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Türkiye Aşkına" temasıyla ülke genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlığın koordinasyonunda düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgusu yapılacak.

Yurt dışında yapılacak anma etkinliklerinde de 15 Temmuz'da kazanılan demokrasi zaferine, Türkiye demokrasisinin gücüne ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya demokrasileri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilecek.

Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amaçlanacak.

15 Temmuz selalar ne zaman, saat kaçta okunacak? İşte 15 Temmuz sela saati - Resim : 2

İletişim Başkanlığı ve TCDD iş birliği ile giydirilen "Türkiye Aşkına" temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, yarın Ankara'dan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garı'na hareket edecek.

İletişim Başkanlığı tarafından ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum'da 3 gün sürecek fotoğraf sergileri düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz'da ayrıca tüm camilerde sela okunacak.

Aynı gün, Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezinde video mapping gösterisi gerçekleştirilecek, TRT1'de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.

15 Temmuz selalar ne zaman, saat kaçta okunacak? İşte 15 Temmuz sela saati ile ilgili etiketler 15 Temmuz cami sela 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.