15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? 1 Mart okullar açılacak mı?

15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu sorusu öğrenciler tarafından merak edilmekte. Kabine toplantısı sonrasında detaylara değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitimin detaylarını paylaştı. Peki, 2021 ara tatil ne zaman bitiyor?

Sömestr tatiline sona doğru yaklaşılırken öğrenciler ve veliler araştırmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda 15 Şubat tarihine dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda ikinci dönem okulların açılış tarihi olarak 15 Şubat ve 1 Mart tarihleri işaret edildi.

Ziya Selçuk açıklamasında, şu anlık süreçte planlanan takvimi aktarırken tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmenin kısa vadede mümkün olamayacağını ifade etti.

ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

Normal şartlarda 2 hafta olarak belirlenen yarıyıl tatiline ikinci dönemdeki ara tatil süresi de eklenmiş ve yarıyıl tatili 3 haftaya çıkarılmıştı. Bu nedenle yarıyıl tatili 14 Şubat 2021 Pazar günü bitecek ve 15 Şubat 2021 Pazartesi günü okullarda ikinci dönem başlayacak.

15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? 1 Mart okullar açılacak mı?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığından okullar ne zaman açılacak ve yüz yüze eğitim nasıl olacak sorularıyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Buna göre, 15 Şubat itibarıyla, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitim başlayacak. 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 Şubat'tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, Bilim ve Sanat Merkezleri de 1 Mart itibarıyla ortaokul 8. sınıflarla birlikte yüz yüze eğitime geçecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, ilkokul ve ortaokullardaki yüz yüze eğitimle ilgili bilgilere yer verildi.

15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? 1 Mart okullar açılacak mı? - Resim : 2

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA KAÇ GÜN OLACAK?

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? 1 Mart okullar açılacak mı? ile ilgili etiketler 15 Şubat 1 Mart okullar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.