1300 yıllık cinayetin sırrı çözüldü: Gizlemek için mezara gömdüler

Çin'e yapılan bir araştırma 1300 yıl önce işlenen bir cinayetin sırrını çözdü. Eski bir mezarlıkta bulunan insan iskeletinde 13 bıçak darbesi tespit edildi. Cinayeti işleyenlerin olayı gizelemek için mezara gömdükleri belirtiliyor.

Çin'in merkezindeki eski bir mezarlıkta soyguncular tarafından yapılan kazıdan sonra ortaya çıkan insan iskeletinin, 1300 yıl önce cinayete kurban giden bir genç olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, katillerin suçtan sıyrılmak için genç adamı mezarlığa gömdüğünü tespit etti. Ayrıca gencin vücudunda 13 ölümcül bıçak izi bulundu.

Texas A&M Üniversitesi'nden baş yazar Profesör Qian Wang öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmadan ilginç sonuçlar çıktı. Bilim insanları, Çin'in Ningxia kentindeki bir mezarlıkta soyguncular tarafından gün yüzüne çıkarılan iskeleti inceledi. Araştırma sonucunda, genç adamın nasıl öldüğü belirlendi.

1300 yıllık cinayetin sırrı çözüldü: Gizlemek için mezara gömdüler

13 ÖLÜMCÜL BIÇAK DARBESİ

Araştırmacılar, başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olan gencin 13 ölümcül bıçak darbesi aldığını belirledi. Bilim insanlarının araştırmasına göre karşısındakilere gücü yetmeyen genç, bir süre sonra teslim olmak zorunda kalıyor. Saldırganlar da suçlarını gizlemek için o dönem sık kullanılan taktiklerden biri olan mezarlığa gömme yöntemini seçiyor.

1300 yıllık cinayetin sırrı çözüldü: Gizlemek için mezara gömdüler - Resim : 2

Profesör Qian Wang, araştırmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Bu durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Çünkü modern cinayet vakalarında kurbanı mezarlığa gömmek karşılaştığımız bir olay değil. Saldırganlar, cezadan kaçmak için böyle bir yöntem benimsemişler" ifadelerini kullandı.

1300 yıllık cinayetin sırrı çözüldü: Gizlemek için mezara gömdüler ile ilgili etiketler Çin Mezarlık cinayet iskelet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.