12 Şubat okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı?

12 Şubat okullar tatil mi? Kar yağışı etkisini birçok ilde gösteriyor. Olumsuz hava koşlulları nedeniyle Giresun, Ordu,Siirt ve daha birçok ilde okullar tatil edildi. Yarın okulların kar tatili olup olmayacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki yarın kar tatili var mı? Detaylar haberimizde...

12 Şubat okullar tatil mi? Son dakika kar tatili haberleri merakla araştırılıyor. Dün ve bugün kar yağışı nedeniyle pek çok yerde okullar tatil edildi. Kar yağışının etkisini gösterdiği yerlerde okulların yarın tatil yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR!

Marmara, Akdeniz, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

11 ŞUBAT 2020 TATİL OLAN İLLER

GİRESUN
Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Giresun merkez ile Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki okulların 11 Şubat Salı günü tatil olacağı bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ERZURUM
Erzurum'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle 6'sında taşımalı olmak üzere 20 ilçede eğitime 1 gün ara verildi..

VAN
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle 11 Şubat Salı günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve rehberlik araştırma merkezlerinde eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, buzlanma, don, yüksek kesimlerde oluşabilecek çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 11 Şubat Salı günü Muş merkez hariç bazı ilçe ve bağlı köylerinde eğitime ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçelerinde de don ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

ORDU
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Şubat Salı günü, il genelindeki tüm okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KAYSERİ
Kayseri'de ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Yahyalı, Yeşilhisar, Pınarbaşı, Sarız ve Akkışla ilçelerinde tüm okullar, Bünyan'da ise taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.

ARTVİN
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Artvin merkez ve köyleri ile Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde kötü hava şartları ve buzlanma nedeniyle 11 Şubat Salı günü okulların tatil olacağını duyurdu.

Engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı öğrenildi.

BOLU
Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada da öğrencilerin güvenliği ve sağlığı göz önünde bulundurularak 11 Şubat Salı okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

SİİRT
İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, yaptığı açıklamada, kent merkezinde olumsuz hava koşullarının devam ettiğini söyledi. Edip, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle 11 Şubat Salı günü kent merkezindeki özel ve resmi okulların tatil edildiğini bildirdi.

NEVŞEHİR
Nevşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda oluşan yoğun buzlanmadan dolayı taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kara yollarındaki buzlanma nedeniyle il genelindeki taşımalı eğitim ve rehabilitasyon merkezleri yarın tatil edildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yoğun yağan karın oluşturduğu olumsuz koşullar ve olası buzlanmatehlikesi nedeniyle Nevşehir merkeze ve ilçelerine bağlı tüm beldelerle, köyokullarındaki, rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim ve öğretim ile taşımalıeğitime 1 gün süre ile ara verme kararı alınmıştır. Yine kendi imkanlarıyla veyatoplu taşıma ile il merkezine veya ilçe merkezlerine gelen öğrencilerimiz de 1 gün izinli sayılacaktır. Ayrıca tüm hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunanpersonel de aynı gün izinli sayılacaktır."

ŞIRNAK
Valilikten yapılan açıklamada, kentte ve yüksek kesimlerdeki ilçelerde kar yağışının etkili olduğu, olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi.

Yoğun kar yağışı ve oluşacak buzlanma nedeniyle 11 Şubat Salı il merkezi ile bağlı ilçelerde eğitime ara verildiği, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayıldığı ifade edildi.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise ilin tamamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bir gün süre ile tatil edildiği belirtildi.

12 ŞUBAT KAR TATİLİ VAR MI?

Henüz 12 Şubat 2020 ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak bir açıklama gelirse haberimizde yer alacak.

 

12 Şubat okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı? ile ilgili etiketler Son dakika kar 12 Şubat Kar tatili Okul okullar tatil mi yarın kar tatili var mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.