12 Nisan ara tatil mi? Ramazan ayında İstanbul'da okullar kapanacak mı?

12 Nisan Pazartesi ara tatil iddiaları yeniden gündeme geldi. Koronavirüste artan vakalar sonrasında okulların 2021 Ramazan ayında kapalı kalacağı iddia edilmekte. Peki, Ramazan’da okullar kapatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son günlerde ortaya çıkan okullar ve Ramazan ayı ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile her zaman diyalog halinde olduklarını hatırlatan Selçuk, önümüzdeki haftalarda durumun daha da netleşeceğini dile getirdi.

Kendilerinin her daim okulların açık olmasından yana olduklarını hatırlatan Selçuk, öncelikle sağlığın geldiğini ve Türkiye’nin dünyada en çok okul kapatan 4. ülke konumunda bulunduğunu hatırlattı. Önümüzdeki süreçte vakaların artmasını toplamsal olarak arttığında yeni önlemler getirebileceklerini yineledi.

RAMAZAN’DA OKULLAR KAPATILACAK MI?

Özellikle okul öncesi ve ilkokul seviyesinde okulların her zaman açık tutulması konusunda dünya bilim insanlarının ortak görüşü olduğunu savunan Selçuk, Ramazan boyunca bazı izleme ve değerlendirme çalışmaları yapacaklarını ve buna göre karar alacaklarını ifade etti.

12 Nisan ara tatil mi? Ramazan ayında İstanbul'da okullar kapanacak mı?

12 NİSAN ARA TATİL OLACAK MI?

Bilim Kurulu üyelerinden bazılarının virüsün farklı boyutlara kadar geldiğini ve hızla yayıldığı haberleri gelirken MEB ile Bilim Kurulu’nun ortak kararı sonrasında böyle bir bildirinin çıkabileceğinin üzerinde duruluyor.

12 Nisan Pazartesi gününde okulların tatil olacağı ve 13 Nisan Salı gününden itibaren okulların kapanacağı ve geride kalan bölümde eğitimin online olarak EBA üzerinden devam edeceği belirtiliyor. Bu konuda henüz MEB tarafından bir açıklama yapılmazken ilerleyen günlerde herhangi bir açıklama yapıldığı takdirde sizlere buradan duyurmuş olacağız.

12 Nisan ara tatil mi? Ramazan ayında İstanbul'da okullar kapanacak mı? ile ilgili etiketler 12 Nisan tatil okullar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.