11 Uygur Türk'ü Çin'e mi iade edildi?

Sosyal medyada ortaya atılan "11 Uygur Türk'ü sahte pasaportla Türkiye'ye geldiği için Çin'e iade edildi" iddiasına Göç İdaresi'nden yalanlama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iddiaya ilişkin "Ucuz sosyal medya manipülasyonu" nitelemesinde bulundu. Soylu, "Uygur Türkü kardeşlerimiz ülkemizde Al bayrak ve Gökbayrak gölgesinde hür ve özgürdürler" dedi...

11 Uygur Türkü’nün sahte pasaportla ülkemize geldikleri için Çin’e iade edildikleri şeklinde sosyal medyada dolaşan iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı bir açıklama yayımladı. 

11 Uygur Türk'ü Çin'e mi iade edildi?

Sosyal medyadan "11 Uygur Türkü’nün sahte pasaportla ülkemize geldikleri için Çin’e iade edildikleri şeklindeki iddialar gerçek dışıdır" mesajı ile paylaşılan açıklamanın detayı şöyle:

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında ileri sürülen 'Uygur Türkleri'nin sahte pasaportla geldikleri için Çin'e iade edildikleri iddiası tamamen gerçek dışıdır. Tam aksine İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden ülkemize gelen bahse konu 11 şahsın, yapılan araştırmada Uygur Türkü olduklarının tespit edilmesi neticesinde, Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde 29.12.2018 tarihinde ülkemize girişleri sağlanmıştı" 

11 Uygur Türk'ü Çin'e mi iade edildi? - Resim : 2

"AL BAYRAK GÖLGESİNDE HÜR VE ÖZGÜRDÜRLER"

İddialara bir yalanlama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. "Ucuz, sosyal medya manipülasyonlarına..." diyerek başladığı mesajında "Uygur Türkü kardeşlerimiz ülkemizde Al bayrak ve Gökbayrak gölgesinde hür ve özgürdürler... Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kardeşlerimize yaptığımız hizmetler şerefimizdir." ifadelerini kullanan Soylu paylaşımına yazılı açıklamasını da ekledi. 

Bakan Soylu'nun yazılı açıklamasının detayları ise şöyle:

"Uygur Türkü kardeşlerimiz, ülkemizde Al bayrak ve Gökbayrak gölgesinde hür ve özgürdürler... 

Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kardeşlerimize yaptığımız hizmetler şerefimizdir.

Uzun dönem ikametleri, vatandaşlıkları, göç hizmetlerinde ayrıcalıklı yaklaşım; abeveynleri olmayanlara çıkılan sahiplik ve eğitim meselelerinin çözümüyle her konuda emre amade halimiz milletimizin asaletinin, kardeşliğimizin bir neticesidir. 

İnsanlık, kardeşlik borcumuzdur. 

Bunların şahidi Allah'tır. 

Hassasiyetimiz, Uygur Türkü kardeşlerimizin okyanus ötesinde planlanan, uluslararası çatışma vesilesi yapılmak istenilmesine karşı dikkatli olmaktır.

Hassasiyetimiz, çekilen eziyetleri ve mazlumiyetlerini, uluslararası sistemin istismar etmesine karşı dikkatli olmaktır.

Uygur Türkü kardeşlerimiz, milletimizin ve devletimizin teminatıdır. Çünkü bu vatan onların da vatanıdır. 

Kardeşlerimiz üzerinden şahsımı hedef alarak yapılan ahlaksız paylaşımın sahibinin, Genel Başkanına yakışacak düşük ahlaklı olduğu milletimizin ve kendilerinin de malumudur.

Bunların bu hassas dönemde niçin kaşıtıldığı da bilinmektedir.
Tüm mazlumların davası milletimizin davasıdır.
Allah tüm mazlumlara milletimizi mahcup etmesin."

11 Uygur Türk'ü Çin'e mi iade edildi? - Resim : 3

11 Uygur Türk'ü Çin'e mi iade edildi? ile ilgili etiketler Uygur Türkü İçişleri Bakanı Çin Sosyal Medya göç idaresi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.