11 Eylül saldırısı ne zaman oldu? Usame Bin Ladin nasıl öldürüldü?

11 Eylül saldırıları dünya üzerindeki en kanlı eylemlerden biri olarak gerçekleştirilmiş ve ABD’de ikiz kuleler olarak nitelendirilen Dünya Ticaret Merkezi hedef alınmıştır. 11 Eylül saldırısı ne zaman oldu? Peki, Usame Bin ladin nasıl öldürüldü? İşte 11 Eylül saldırısında bilinmeyenler…

11 Eylül 2001 Salı gününün sabahında ABD’de oldukça zor anlar yaşadı. El-Kaide terör örgütü tarafından düzenlenen ve daha önceden organize edilen 4 terör saldırısı 11 Eylül Saldırısı olarak bilinmektedir. 11 Eylül saldırısı sonucu 2 bin 996 kişi hayatını kaybederken 6 binden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi. Alt yapı ve konutlar dahil olmak üzere zarar 10 milyar doların üzerindeydi. 11 Eylül saldırısı sebebiyle, kanser ve solunum sorunları yaşayıp hayatını kaybedenlerin de olduğu belirtildi.

11 EYLÜL SALDIRISI NE ZAMAN, NASIL BAŞLADI?

11 Eylül 2001 sabahı, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan United Airlines ve American Airlines'a ait 4 uçak El-Kaide terör örgütüne mensup 19 kişi tarafından kaçırıldı. American Airlines'a ait 11 sefer sayılı uçak ve United Airlines'a ait 175 sefer sayılı uçak, New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'nin kuzey ve güneyindeki kulelere çarptı.

Çarpmanın hemen ardından 1 saat 42 dakika sonra 110 katlı iki kule çöktü. Çökme sonrasında Dünya Ticaret Merkezi yakınlarından bulunan 7 Dünya Ticaret Merkezi kulesi gibi bazı binalar ya çöktü ya da ağır hasar aldı.

11 Eylül saldırısı ne zaman oldu? Usame Bin Ladin nasıl öldürüldü?

American Airlines'a ait 77 sefer sayılı uçak, ABD Savunma Bakanlığı merkezi Pentagon'a çarptı. çarpma sonrasında binanın batı tarafındaki yapı çöktü. United Airlines'a ait 93 sefer sayılı uçak ise hareket etmek için yola çıkmış fakat yolcuların teröristleri engellemesi sayesinde Pensilvanya yakınlarında yere çakılmıştı.

11 Eylül saldırısı ABD tarihinde sayıca en çok itfaiyeci ve kolluk kuvveti çalışanının hayatını kaybettiği bir terör saldırısı olarak tarihe geçmiştir.

11 EYLÜL SALDIRISINDAN SONRA NELER YAŞANDI?

11 Eylül saldırısı sonrasında tüm dünyada gözler, terör örgütü El-Kaide'nin üzerine çevrildi. Teröre karşı savaş başlattığını duyuran ABD, Afganistan'daki Taliban gruplarını ortadan kaldırmak için Afganistan'ı işgal etti.

11 Eylül saldırısı ne zaman oldu? Usame Bin Ladin nasıl öldürüldü? - Resim : 2

USAME BİN LADİN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

El-Kaide lideri Usame Bin Ladin, 11 Eylül saldırısı ile alakası olmadığını söylese de 2004 yılında 11 Eylül saldırısının sorumluluğunu üstlendi. El-Kaide ve Usame Bin Ladin, ABD'nin İsrail'e olan desteğine, Suudi Arabistan'daki ABD Kuvvetleri'ne ve Irak'a karşı uygulanan yaptırımlara atıfta bulundu.

2011 yılının Mayıs ayında ABD Ordusu'nun DEVGRU biriminin gerçekleştirdiği operasyon sayesinde Usame Bin Ladin 'in Pakistan'da öldürüldü.

11 Eylül saldırısı ne zaman oldu? Usame Bin Ladin nasıl öldürüldü? ile ilgili etiketler ABD 11 eylül saldırısı 11 Eylül saldırıları usame bin ladin
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.