104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938'i gözyaşlarıyla anlattı: 'Atatürk öldü' denilince hepimiz..

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü görüp de günümüzde yaşayan nadir kişilerden olan 104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938 gününü gözyaşları içinde anlattı. O dönem İzmir'de tütün fabrikasında çalıştığını belirten Atiye teyze, "Ustabaşı yanımıza gelip, 'Hanımlar işleri durdurun, Atatürk öldü' dedi. Hepimiz elimizdeki işleri bıraktık. Çoğumuz ağlıyorduk." sözleriyle o anları anlattı.

Henüz 3 yaşındayken Yunanistan'ın Selanik kentinden Türkiye'ye 1917 yılında mübadeleyle gelen Atiye Dural ve ailesi şuan İzmir'de yaşıyor. 

"BİR GÜN ABLAMLA İZMİR ÇARŞIDA ATATÜRK'Ü GÖRDÜM..."

Mustafa Kemal Atatürk'ü görüp hayatta kalan nadir kişilerden olan 104 yaşındaki Atiye Dural, Atatürk ile karşılaştığı ilk günü anlattı. Dural, şunları söyledi:

"Bir gün ablamla İzmir'de çarşıya gitmiştik, Atatürk'ü gördüm. Başında şapkası, üzerinde de armaları vardı. Hatta 'burada muhacir var mı?' diye sormuştu. Ablam da 'var' diyerek cevapladı. 5-6 kişi daha 'var' diye bağırmıştı. Bir kere de Buca'ya gelmişti. O zaman da uzaktan görmüştüm" dedi.

104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938'i gözyaşlarıyla anlattı: 'Atatürk öldü' denilince hepimiz..

"ATATÜRK SEVİLMEZ Mİ HİÇ"

Gençliklerinde Atatürk için türküler söylediklerini belirten Atiye Dural, "Atatürk, Cumhuriyeti çok büyük zorluklarla kurdu. Atatürk sevilmez mi hiç?" diye sordu.

104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938'i gözyaşlarıyla anlattı: 'Atatürk öldü' denilince hepimiz.. - Resim : 2

"ATATÜRK'ÜN KADRİNİ, KIYMETİNİ BİLMEMİZ LAZIM"

5 çocuk ve 63 torun sahibi olan Dural, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat haberini aldığı anları ise gözleri dolarak anlattı. Dural, "10 Kasım 1938 tarihinde İzmir'de bir tütün fabrikasında çalışıyorduk. Ustabaşı yanımıza gelip, 'Hanımlar işleri durdurun, şamatayı kesin. Atatürk öldü' dedi. Hepimiz hemen elimizdeki işleri bıraktık. Çoğumuz ağlıyorduk. Atatürk bir taneydi, emsali yoktur. Eğer olmasaydı, düşman bizim kellemizi alırdı. Atatürk'ün kadrini, kıymetini bilmemiz lazım" diye konuştu.

104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938'i gözyaşlarıyla anlattı: 'Atatürk öldü' denilince hepimiz.. - Resim : 3

 

104 yaşındaki Atiye teyze, 10 Kasım 1938'i gözyaşlarıyla anlattı: 'Atatürk öldü' denilince hepimiz.. ile ilgili etiketler Atatürk Atiye Mustafa Kemal Atatürk İzmir teyze

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.