10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak

Çin'in Sputnik firmasından alınan 10 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye'ye geleceği gün belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşıların bu hafta sonu geleceğini açıklamıştı. NTV'nin haberine göre, 10 milyon doz aşı 24 Ocak Pazar sabahı Türkiye'de olacak.

Çin aşısı olarak bilinen Sinovac firmasının ürettiği inaktif koronavirüs aşısı CoronaVac'ın 10 milyon dozu daha Türkiye'ye doğru yola çıkmak için hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada aşıların bu hafta sonu geleceğini duyurmuştu. 

NTV'nin haberine göre, 10 milyon doz aşı Çin'den cumartesi günü yola çıkacak. Aşılar 24 Ocak Pazar sabahı ise Türkiye'de olacak. 

10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak

Türkiye'ye Çin'den ilk partide 3 milyon doz aşı gelmişti. Çin'den gelecek bu aşılarla birlikte Sinovac'tan alınan aşı miktarı 13 milyona ulaşacak. 

Türkiye ile Çinli firma arasında yapılan anlaşmaya göre, Türkiye, Sinovac'tan 37 milyon doz aşı daha alacak.

10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak - Resim : 2

Türkiye ayrıca BioNTech-Pfizer ile de 30 milyon doz aşı için anlaşmıştı. Bu arada Rusya'nın Sputnik V adlı aşısının Türkiye'de üretimi için de anlaşma yapılmış durumda. 

 Türkiye'de şu ana kadar 1 milyon 200 bin 664 kişi aşılandı...

10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak - Resim : 3

10 milyon doz aşı pazar sabahı Türkiye'de olacak ile ilgili etiketler Çin Türkiye sinovac aşı coronaVac BioNTech Sputnik V
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.