1 Şubat yarım altın ne kadar? Yarım altın fiyatları 2020!

1 Şubat yarım altın ne kadar? Altın fiyatlarının son dakika durumu yatırımcılar ve hediye amaçlı alım yapmak isteyen birçok vatandaş tarafından merak edilip arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Yarım altın fiyatlarının güncel durumunu sizler için araştırdık. Peki, 1 Şubat yarım altın ne kadar? Yarım altın fiyatları 2020! Detaylar haberimizde...

1 Şubat yarım altın ne kadar? Vatandaşlar tarafından günün ilk saatlerinde merak edilerek araştırılan konulardan biri de altın fiyatlarının son durumu oldu. Özellikle ekonomi gündemini takip edenler “Bugün yarım altın fiyatları ne kadar?” sorusunun cevabını araştırmaya devam ediyor. Peki, 1 Şubat yarım altın ne kadar? Yarım altın fiyatları 2020! Detaylar haberimizde...

altın ile ilgili görsel sonucu

1 ŞUBAT YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatlarında son durum şu şekilde; 1 Şubat yarım altın 968,44 liradan alınırken, 993,45 liraya satılıyor. 

altın ile ilgili görsel sonucu

ALTIN NEDİR?

 

Altın tarihin ilk dönemlerinden bu yana insanların kullandığı değerli metallerin başında yer alır. Bozulmaması, parıldaması ve az bulunur olması sebebiyle her dönemde talep edilen bir metal olmuştur.

Altın’ın Atom numarası Z=79, atom ağırlığı M=196,967, simgesi Au olan geçiş elementi; bakır ve gümüş gibi elementler çizelgesinin BI sütununda bulunmaktadır.

Altın çıkartmada Siyanürleme yöntemi, cevherlerden altın – gümüş üretiminde neredeyse 100 seneden fazla süredir kullanılmaktadır. Son zamanalarda prosesi daha ekonomik ve etkin sağlayan yeni yöntemlerinde gelişmesiyle birlikte bu yöntem, günümüz madenciliğinde özellikle, küçük tane boyutlu altın içeren düşük tenörlü yatakların değerlendirilmesinde tek seçenek olmuştur.

Cevherdeki altın ve gümüşün anyonik siyanür kompleksleri halinde çözündürülerek sulu faza özütlenmesi (liç) ve sulu fazdan kazanılması proseslerini kapsamaktadır. Çözünen altın ve gümüşün sulu faza özütlenmesi için faydalanılacak yöntemlerin saplanmasında, cevherin rezerv ve tenörü ile mineralojik, geçirgenlik ve difüzyon gibi yapısal nitelikleri dikkate alınmaktadır. Başlıca iki özütleme (liç) yöntemi uygulanmaktadır:

Yığın özütleme
Karıştırmalı özütleme
Aslında Altın doğada oldukça yaygındır; ancak yüzde oranlarının çok düşük bulunması sebebiyle, verimli işletmeciliğe uygun lokasyonlara nadir rastlanır. Deniz suyunda altın oranı , bir ton su başına, bölgelere göre değişmekte birlikte 1-10 mg arasındadır.

1 Şubat yarım altın ne kadar? Yarım altın fiyatları 2020! ile ilgili etiketler altın 2020 altın fiyatları altın fiyatları ne kadar yarım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.