1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan elektronik ürünlerde koşulsuz iade hakkı kalkıyor!

Avukat Aslıcan Özgür İleli, 14 günlük cayma hakkının kalkacağını belirterek 1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan elektronik ürünlerde artık koşulsuz iade hakkının olmayacağını söyledi.

Ticaret Bakanlığının Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde Değişiklik yaptı. Bu yapılan değişiklikler, Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandı. Eskişehirli Avukat Aslıcan Özgür İleli, yönetmenliğin yayımladığı değişikliklere göre 14 günlük koşulsuz cayma hakkının kalkacağını söyledi. Ayrıca, Avukat İleli'nin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi elektronik ürünlerde artık koşulsuz iade hakkının olmayacağını anlattı.

1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan elektronik ürünlerde koşulsuz iade hakkı kalkıyor!

"TÜKETİCİ, TELEFON VE BİLGİSAYAR GİBİ ÜRÜNLERİN PAKETİNİ AÇMASA BİLE ÜRÜN İADE EDİLMEYECEK"

Diğer tüm ürünlerin iadesi için de tüketicinin kargo ücreti ödemek zorunda kalacağını belirten Avukat İleli, "Tüketiciye teslim edilen malın ayıplı olması halinde ise, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'na bakmak gerekir. Kanunun 8. maddesinde, ‘Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle, sözleşmeye aykırı olan maldır’ şeklinde beyan edilmiştir. Bu maddeden yola çıkılmalıdır ve ayıplı malı geniş yorumlamamız gerekmektedir. Yeni düzenlemede; tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürün iade edilmeyecek. Tüketici, ayıplı olan malın masraflarından sorumlu tutulmamalı. Bu hususlar, tüketici aleyhine sonuç doğurabilir. Günümüzde internet alışverişlerinde birçok mağduriyet yaşanarak hukuka ve yasaya aykırı alışverişler gerçekleşmektedir. Elektronik ürünlerin geri iade koşulunun olmaması, tüketiciyi birçok hak kaybına uğratacaktır. Bu konuya ilişkin ek bir düzenleme getirilmelidir. Tüketiciye daha fazla alan tanınmalıdır” dedi.

1 Ekim'den itibaren internet üzerinden alınan elektronik ürünlerde koşulsuz iade hakkı kalkıyor! ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı iade tüketici
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.