Zulümden kaçan Arakanlı Müslümanlar sığınacak yer bulamıyor!

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik zulüm devam ediyor. Son günlerde bölgeden gelen haberlere göre canlarını kurtartmak isteyen ve ülkeden kaçan yüzlerce kişi ise komşu ülkelere sokulmak istenmiyor ya da gözaltına alınıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Arakanlı sığınmacılarla ilgili Malezya ve Tayland'a çağrı yaptı. Malezya'nın Langkawi adasına gelen 269 Arakanlı sığınmacıyı gözaltına almasını ve Tayland'ın Koh Adang kıyılarına yanaşan 300 kişilik sığınmacı gemisini geri çevirmesini hatırlatan HRW, "Malezya ve Tayland, denizde mahsur kalmış Arakanlı sığınmacıları kurtarmalı ve sığınma alabilmeleri için yardımcı olmalıdır." açıklamasını yaptı.

Sığınmacıların yaklaşık 4 aydır denizde olduğununun vurgulandığı açıklamada "Güneydoğu Asya hükümetleri, Myanmar ordusunun kovduğu çaresiz durumdaki Arakanlı sığınmacıları koruma hususunda sorumluluğu duyarsızca başkalarının üzerine atmaktadır." ifadesi kullandı.

Zulümden kaçan Arakanlı Müslümanlar sığınacak yer bulamıyor!

Çevre ülkelerin duyarsızlığına vurgu yapılan açıklamada "Malezya ve Tayland, sığınmacıların ülkelerinden kaçarken aldığı hayati risklere ve eziyetlere duyarsız kalmamalıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Malezya, 9 Haziran'da Langkawi adasına deniz yoluyla giriş yapan 269 Arakanlı sığınmacıyı gözaltına almıştı.

Bu hafta içinde Malezya'nın, 300 Arakanlı sığınmacıyı taşıyan bir gemiyi de kara sularından geri çevirdiği öğrenilmişti.

 

Zulümden kaçan Arakanlı Müslümanlar sığınacak yer bulamıyor! ile ilgili etiketler Myanmar Sığınmacı arakan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.