Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı?

2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli atlet Zübeyde Süpürgeci, kendi kategorisindeki rakiplerine kök söktürdü. Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı? Milli sporcu ve şampiyona hakkındaki bilgiler bu haberde...

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'na milli atlet Zübeyde Süpürgeci de katıldı. Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı? Sporcu ve şampiyona ile ilgili detaylı bilgileri bu haberde topladık.

Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı?


2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli atlet Zübeyde Süpürgeci, kendi kategorisinde rekor kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda milli atlet Zübeyde Süpürgeci, T54 kategorisi kadınlar 200 metrede, 30.96'lık derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Bu sonucun ardından şampiyonanın ikinci gününde Türkiye, 2 altın ve 1 gümüş madalya elde etti.

Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı? - Resim : 2

ZÜBEYDE SÜPÜRGECİ KİMDİR?
Zübeyde Süpürgeci 20 Temmuz 1993 doğumlu Türk paralimpik sporcudur.

2012 ve 2016 Paralimpik Oyunları'na katılmıştır. Bedensel engelli iki kardeşi de spor yapmaktadır.

Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı? - Resim : 3

PARALİMPİK OYUNLARI
Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atletler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasında büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

Sporlar
Yaz Oyunları Sporları
Ağırlık kaldırma
Atletizm
Atıcılık
Tekerlekli sandalye basketbol
Binicilik
Bisiklet
Boccia
Çim bowlingi
Dalış
Eskrim
Futbol
Goalball
Halter
Judo
Masa tenisi
Tenis
Okçuluk
Tekerlekli sandalye rugby
Voleybol
Yelken
Yüzme


Kış Oyunları Sporları
Alp disiplini
Biatlon
Kayaklı koşu
Tekerlekli sandalye körlingi
Kızak

Zübeyde Süpürgeci kimdir? Ne iş yapıyor? Rekor kırdı mı? ile ilgili etiketler zübeyde süpürgeci para atletizm avrupa şampiyonası kimdir ne iş yapıyor rekor kırdı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.