Zomato'dan translara regl izni!

2017’de Türkiye’deki operasyonlarını durdurup ofisini kapatan Zomato, 2019'da yeniden ülkemize dönüş yapmıştı. Online yemek işinde dünya çapında bir marka olan Zomato bugün ilginç bir kararını duyurdu. Zomato Türkiye'yi de kapsayacak şekilde tüm kadın çalışanlarına 'Regl (Adet)' izni verme uygulaması başlattı. Firmanın Türkiye yöneticisi Cankut Aydın'ın duyurduğu uygulamada dikkat çeken ise Regl izninden 'Transgender' yani eşcinsel çalışanlar da faydalanacak olması.

Türkiye'de LGBTİ ile ilgili tartışmalar sürerken uluslararası online yemek firması Zomato'dan ülkemizdeki personellerini de kapsayan bir uygulama başlattı. 

Zomato Türkiye'nin yöneticisi Cankut Aydın'ın Linkedin'den ve sosyal medya hesaplarından duyurduğu uygulamaya göre tüm kadın çalışanlar için yılda 10 gün 'Adet izni' verilecek.

Buraya kadar her şey normal aslında. Hatta Zomato'nun kadın çalışanlarına yönelik tanıdığı ve her firmanın örnek alması gereken başka haklar da bulunuyor.

Ancak 'Türkiye'de ilk' denilen uygulamada dikkat çeken bir ayrıntı bulunuyor. Cankut Aydın'ın paylaştığı duyuruya göre 'Regl (Adet) izni'nden sadece kadınlar değil transgender yani eşcinsel çalışanlar da faydalanacak. 

İşte Cankut Aydın'ın yaptığı açıklamanın detayları: 

"Türkiye'de bir ilk: Zomato’da "ADET İZNİ" dönemi başladı! Bugün itibariyle Türkiye dahil faaliyette olduğumuz ülkelerde tüm kadın (transgender dahil) çalışanlarımız için adet izni uygulamasını başlatıyoruz. Menstrüasyon dönemi sebebiyle fizyolojik ve/veya ruhsal olarak kötü hissetmenin ve bu sebeple çalışamayacak olmanın iş hayatında rahatlıkla dile getirebileceği, biyolojik farkların anlayış, güven ve saygıyla karşılandığı bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda ihtiyacı olan çalışanlarımız için senede 10 gün adet izni uygulamamızı hayata geçiriyoruz.

Yine ülkemiz dahil tüm dünyadaki Zomato ofislerinde geçerli olan diğer uygulamalarımızı da bu vesileyle hatırlatmak isterim: Zomato çalışanları kadın, erkek, eşcinsel, transgender farketmeksizin 6 ay ücretli doğum iznine hak kazanmaktadır.

Ayrıca doğan bebek için şirket olarak 1000 Amerikan Doları aile desteği sağlıyoruz.

Zomato’da çalışanlarımız lehine olacak şekilde deneme süresini ve personelin istifası ve talebi halinde ihbar süresini uygulamıyoruz.

Çünkü Zomato bizim evimiz ve insanın evini daha güzel hale getirmek için yapmayacağı şey yoktur :)"

Zomato'dan translara regl izni!

Cankut Aydın'ın bu açıklamasını Zomato Türkiye de sosyal medya hesabından "Zomato olarak, Türkiye dahil faaliyette olduğumuz tüm ülkelerde “Regl İzni” dönemini başlattık! Hem fiziksel, hem duygusal sancıların yoğun olduğu bu dönemde tüm kadın çalışanlarımızın yıllık 10 gün izin kullanabileceği uygulamamızı hayata geçiriyoruz.

Saklanılacak değil, paylaşılacak olan bu süreci tüm kadınlarımız için daha kolay bir hale getirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz!" mesajı ile paylaştı.

Zomato'dan translara regl izni! - Resim : 2

Kadın ve trans bireylere adet izni uygulamasını Zomato dünya genelinde de duyurdu.

Zomato'dan translara regl izni! - Resim : 3

 

 

 

Zomato'dan translara regl izni! ile ilgili etiketler Kadın regl zomato adet transgender adet izni regl izni
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.