Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş

Bu sezon hem Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olup sezonu çifte kupayla tamamlamak isteyen Beşiktaş, yarı finalde Medipol Başakşehir'i eledi. Siyah-Beyazlılar bu sezon 2 maçta da 3-2 mağlup ettiği rakibini yine aynı skorla devirdi ve Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı.

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı. Yarı final maçında Medipol Başakşehir'i ağırlayan Kartal, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçın 2. yarısında rakibinin geri dönüşüne engel olamadı ve 90 dakika 2-2 sona erdi. Siyah-Beyazlı ekip Cyle Larin'in 101'de attığı golle maçı 3-2 kazanarak finale yükseldi.

30. haftada rakibini deplasmanda 2-3 mağlup eden Beşiktaş, 3 gün sonra bu kez de Kupa'da aynı skorla kazandı Kartal, ligin ilk yarısındaki maçı da 3-2 kazanmıştı. Beşiktaş'ı hafta sonu Fenerbahçe'yle oynayacağı derbi bekliyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalin diğer ayağında bugün saat 20.45'te başlayacak maçta Aytemiz Alanyaspor ile Antalyaspor kozlarını paylaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş

Dk. 17 GOL! Beşiktaş'ın gol makinesi Vincent Aboubakar, şık bir çalım ve nefis bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Süper Lig'de 24 maçta 15 gol, 5 asistle oynayan Kamerunlu santrfor, Kupa'daki 3. maçında ilk golünü attı.

Dk. 21 GOL! Gerges Kevin N'Koudou topu ceza sahasına nefis kaldırdı, Domagoj Vida'nın kafasıyla fark 2'ye çıktı: 2-0.

Dk. 60 GOL! Başakşehir Deniz Türüç'le skoru 2-1'e getirdi. İkinci yarıda baskılı oynayan konuk ekip farkı 1'e indirdi.

Dk. 77 GOL! Deniz Türüç bu kez Giuliano'ya golü attırdı. Oyuna 77'de giren Brezilyalı orta saha oyuncusu 30 saniye sonra topla buluştu ve skoru 2-2'ye getirdi. Aykut Kocaman'ın 3 oyuncu değişiklğinin ardından oyunda üstün taraf Beşiktaş...

Dk. 101 GOL! Adem Ljajic'in pasında Ajdin Hasic topun üzerinden atladı, savunmanın dengesi bozuldu, Cyle Larin vurdu gol oldu. Beşiktaş'ta oyuna sonradan giren 3 isim takımını finale taşıyan golde başrolü oynadı: 3-2.

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Welinton, Montero, Rıdvan, Dorukhan, Josef, Oğuzhan, N'Koudou, Ghezzal, Aboubakar

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Ömer Ali, Ponck, Epureanu, Hasan Ali, Tolga Ciğerci, Youssef,  Berkay, Visca, Deniz Türüç, Crivelli

BEŞİKTAŞ 10 YILDIR KUPAYA HASRET

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı son olarak 11 Mayıs 2011'de oynanan final maçıyla kazandı.

2010-2011 sezonunda son olarak final oynama başarısı gösteren Beşiktaş, o zamanki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir'e penaltılarda üstünlük kurarak kupayı müzesine götürdü. 

Beşiktaş, 2011-2012'de 4. kademede elendi. Bir sonraki sezon 5. kademede kupaya veda eden siyah-beyazlı takım, 2013-2014 sezonunda 4. kademede elenmekten kurtulamadı.

Siyah-beyazlı ekip, 2013-2014'ten sonraki 3 sezonda kupaya son 16 turunda veda etti. 2017-2018 sezonunda Fenerbahçe ile yarı finalde eşleşen Beşiktaş, sahasındaki ilk maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Deplasmandaki karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle sahadan çekilen siyah-beyazlı ekip, kaldığı yerden devam etmesi yönünde karar alınan maça çıkmayınca hükmen mağlup sayıldı ve kupadan elendi. Beşiktaş, karşılaşmaya çıkmaması nedeniyle bir sene kupadan men edildi ve 2018-2019'da organizasyonda yer alamadı.

Beşiktaş, geçen sezon ise son 16 turunda kupadan elenmişti. 

Ziraat Türkiye Kupası'nda 15 kez final oynayan Beşiktaş, 9 kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş ile ilgili etiketler Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası Vincent Aboubakar Sergen Yalçın Medipol Başakşehir cyle larin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.