Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı alacak mı? Erdoğan Cenevre'de yanıtladı...

Cenevre'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Simit Sarayı'nın Ziraat Bankası tarafından satın alınıp alınmayacağı konusuna açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsviçre'nin Cenevre kentinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan "Kamuoyundaki bir tartışma da Ziraat Bankası’nın, Simit Sarayı’nı almak için Rekabet Kurumu’na başvurması. Buna yönelik eleştirilere yaklaşımınız nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, “Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz” dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde."

Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı alacak mı? Erdoğan Cenevre'de yanıtladı...

 

"BENİM BUNU TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL."

 "Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?" diye sorulan Erdoğan, durumu tasvip etmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’ta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha etkin gerçekleştirecek."

"ANA MENÜYE DÖN"

Öte yandan Erdoğan'ın bu açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendiren Şamil Tayyar,  "Cumhurbaşkanımız, Ziraat Bankası/Simit Sarayı ortaklığı iddiasını yalanladı ve bu projeyi tasvip etmediğini söyledi. Doğru tavır. Ana Menüye dön." sözleriyle esprili bir paylaşım yaptı.

Tayyar'ın bu paylaşımı 'Simit'i çıkardılar bize soktular' diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya gönderme olarak yorumlandı.

Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı alacak mı? Erdoğan Cenevre'de yanıtladı... - Resim : 2

Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı alacak mı? Erdoğan Cenevre'de yanıtladı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Ziraat Bankası Simit Sarayı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.