Zincir marketlerde indirim furyası başladı

Hükümetin çağrısının ardından market zincirleri art arda indirim kampanyaları açıkladı. Aralarında Migros, BİM, Şok Marketler ve A101'in bulunduğu zincirler çeşitli ürünlerde yüzde 50'ye varan indirimler yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kapsamında gıda perakendecilerine yaptığı indirim kampanyası çağrıları sonrasında market zincirleri art arda indirime gittiklerini duyurmaya başladı.

Zincir marketlerde indirim furyası başladı

Bakan Bolat’ın geçen günlerde Cumhuriyet’in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklaması ve sektörün buna hemen destek vermesinin ardından gözler, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere perakende sektörünün diğer temsilcilerine çevrilmişti.

Bolat’tan, perakende sektörünün diğer temsilcilerine yönelik çağrısını yeniledi. Bakan Bolat, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere tüm sektörleri Cumhuriyet’in 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Çağrıya ilk yanıt BMD Başkanı Sinan Öncel'den geldi. Öncel, 2018’de de benzer bir kampanyaya BMD markaları olarak canı gönülden katıldıklarını anımsatarak, çağrıya 60 bin mağazanın katılacağına inandığını söyledi. Aralarında Migros, BİM, Şok Marketler ve A101'in bulunduğu zincirler marketler de yaptıkları açıklamalarda indirime gideceklerini duyurdu.
Migros, 12 Ekim itibariyle başlayarak Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte 15 bini aşkın üründe yüzde 20’den yüzde 50’ye varan indirimler sunacağını açıklarken BİM, Ekim ayı içerisinde 500 üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacağını duyurdu. 

Zincir marketlerde indirim furyası başladı ile ilgili etiketler ekonomi Ticaret Bakanlığı Ömer Bolat market enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.