Zincir market depolarına baskın: Raflarda olmayan 15 bin litre yağ depoda çıktı!

Türkiye genelinde ayçiçek yağı stokçuluğuna karşı zabıta ekipleri tüm illerde denetimleri sıklaştırdı. Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan zincir market denetiminde BİM, A101 ve ŞOK'ta 15 bin litre ayçiçek yağının stoklandığı ortaya çıktı. Stokçuluk yapan marketlere ceza yazıldı.

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerince ilçe merkezindeki Cumhuriyet, Şehreküstü ve Karataş bölgelerinde bulunan toplam 574 markette 23 ekip ile stokçuluk, KDV oranı, fiyat etiketi, kasa-reyon fiyat farkı, fahiş fiyat ve satıştan kaçınma gibi durumlara yönelik şok denetimler yapıldı.

Denetimler kapsamında 2 iş yerine tarihi geçmiş ürün satmaktan, 2 iş yerine kasa-reyon farkı ile ürün satmaktan, 2 iş yerine de satıştan kaçarak stokçuluk yaptığı tespit edildi.

15 BİN 416 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Denetimler kapsamında özellikle fiyat artışının yaşandığı ayçiçek yağı stokçuluğuna yönelik çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki BİM marketlerde normalde raflarda bulunması gereken ama raflarda olmayan ve stoklandığı tespit edilen 15 bin 416 litre ayçiçek yağı ele geçirildi. Denetimler sonrası tarihi geçmiş ürün satan, kasa-reyon farkı ile ürün satan ve satıştan kaçarak stokçuluk yapan marketlere tutanak tutularak cezai işlem uygulandı.

Zincir market depolarına baskın: Raflarda olmayan 15 bin litre yağ depoda çıktı!

 

"FAHİŞ FİYATLA ÜRÜN SATILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak zabıta ekiplerimizle beraber denetimlerimizi aralıksız olarak 7/24 sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde kimsenin stokçuluk yapmasına ve vatandaşlarımıza fahiş fiyatla ürün satmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zincir market depolarına baskın: Raflarda olmayan 15 bin litre yağ depoda çıktı! - Resim : 3

Zincir market depolarına baskın: Raflarda olmayan 15 bin litre yağ depoda çıktı! ile ilgili etiketler Gaziantep Şahinbey Belediye ayçiçek yağı Ayçiçek YAG

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.