Zikir, hadis ve sünnetlerle ramazan ayı!

Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra bol bol ibadet yapılarak bu önemli ayda birçok sevap kazanılır. Bu ibadetlerden bazıları ise zikir çekmek, hadislere uygun hal ve hareketlerde bulunmak ve peygamber efendimizin sünnetlerini uygulamak. Bu çerçevede ramazan ayının 6. günü için günün zikir, hadis ve sünnetini sizler için derledik.

Ramazan ayı Müslüman alemi için önemli aylardan biridir. Bu ayda yapılan ibadetlerin başında oruç tutmak gelir. Bunun yanı sıra mukabele okumak, zikir çekmek, teravih namazı kılmak önemli ibadetler arasında yer alır. Mübarek ramazan ayında peygamber efendimizin sünnetine ve hadis-i şeriflerine göre yaşamak insanlar için yapılması gereken en önemli ibadetlerdendir. Bu çerçevede sizler için zikir, hadis-i şerif ve sünnet örneklerini hazırladık.

İşte günün zikri

100 tane 'Hasbünallahü ve nimel vekil' çekilirek ramazan ayında ibadet edilebilir.

İşte günün hadis-i şerifi

''Yediklerinin helal olmasına dikkat et ki, duaların kabul olsun.'' hadis-şerifi ile helal kazanç ve helal lokma yemenin önemine vurgu yapılır.

İşte günün sünneti

Çocuklarla muhabbet etmek ve onlarla şakalaşmak peygamber efendimizin sünnetleri arasında yer almaktadır. Mübarek ramazan ayında peygamberimizin sünnetlerini uygulamak dünya ve ahiret hayatımız için önemli yer tutmaktadır.

 

Zikir, hadis ve sünnetlerle ramazan ayı! ile ilgili etiketler Ramazan ibadet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.