Zeytinburnu'ndaki İSKİ çalışmasında su borusu patladı! Araçlar çukura düştü

İstanbul Zeytinburnu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kanalizasyon hattı yenileme çalışması yaptığı sokakta içme suyu borusu patladı. Oluşan çukurlara bir otomobil ile onarım çalışması için olay yerine gelen İSKİ kamyonu düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSKİ ekiplerinin daha önce kanalizasyon yenileme çalışması yaptığı Nuripaşa Mahallesi 15. Sokak'ta, henüz bilinmeyen bir nedenle içme suyu borusu patladı. Borunun patlaması nedeniyle oluşan çukura oradan geçen bir otomobil düştü. Otomobil, mahalle sakinlerinin çabasıyla bulunduğu çukurdan çıkarıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine İSKİ'ye ait kepçe ve kum taşıyan bir kamyon olay yerine geldi. Bu sırada kamyon da aynı sokaktaki başka bir çukura düştü. Kamyon, kepçe yardımıyla buradan çıkarılırken çukur ekiplerin çalışması sonucu toprakla dolduruldu.

Mahalle sakinlerinden Cüneyt Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta 3 aydır kanal yenileme çalışması yapıldığını söyledi. Durmaz, "3 kere kazdılar, yapıyorlar, bozuyorlar. Yollar çöktü, ana arter patladı. Bir ayda bitecek iş, 3 aydır sürüyor. Arabayı 1 saat uğraştık, çıkardık." dedi. Mahalle sakinlerinden Cenk Ok ise çalışmalar nedeniyle hafta sonu suların kesildiğini ifade etti. Ok, çalışmaların bir türlü sona ermediğini dile getirerek, "Yapıyorlar, tekrar kazıyorlar. Yine sular kesildi. Sabah 08.00’da başlıyorlar. Uyku haram oluyor çoluk çocuğa. Şimdi araba batmış burada. Rezillik, yıl 2021." diye konuştu.

İSKİ'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

İSKİ'nin konuyla ilgili açıklamasında, daha önce çalışma yapılan bölgenin birkaç gün önce dolgu ile doldurulduğu belirtildi. Asfalt çalışması için dolgunun bir süre yer etmesi amacıyla beklendiği sırada su arızası meydana geldiği kaydedilen açıklamada, söz konusu arıza üzerine bütün ekiplerin çalıştığı, tahmini olarak saat 03.00'te çalışmanın sona ereceği bildirildi.

 AA

Zeytinburnu'ndaki İSKİ çalışmasında su borusu patladı! Araçlar çukura düştü ile ilgili etiketler Zeytinburnu İSKİ içme suyu borusu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.