Zeydan Karalar kimdir? Hangi partiden?

Zeydan Karalar kimdir? Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın koronavirüse yakalandığı iddia edildi. Peki, Zeydan Karalar hangi partiden? Zeydan Karalar kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın koronavirüse yakalandığını ve test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Peki, Zeydan Karalar, kaç yaşında, nereli?

Zeydan Karalar kimdir, hangi partiden?

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana Merkez’de doğdu. Eğitimlerinin tümünü Adana’da tamamlayan Karalar, 1980’de Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu.

Türkiye'nin en genç oda başkanı unvanını, 1981’de, henüz 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığına seçilerek alan Karalar, 1979-1985 yılları arasında Çukobirlik'te İplik İşletme Şefi olarak kariyerini sürdürdü.

1991-1996 arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevleri, 1996-2007 arasında ise Okan Tekstil A.Ş'de Genel Müdürlük yaptı.

Kendi şirketi A-TEKS Mühendisliği 2005’te kuran Karalar, 2008’de ise ikinci şirketi Başkent Pres'i kurdu.

Zeydan Karalar’ın siyasi kariyeri yıllar sonra CHP Adana İl Başkanlğına getirilerek yeniden başladı. 2010’da görevi gereği anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecini yöneten Karalar, 23 Ocak 2011’de İl Kongresinden de birinci ayrılarak görevine devam etti.

Zeydan Karalar kimdir? Hangi partiden? ile ilgili etiketler Zeydan Karalar CHP Adana büyükşehir belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.