Zengin sığınakları satışı patladı: Süper zenginler kıyamete hazırlanıyor

Nükleer savaş, küresel ısınma, kıtlık ve salgın hastalıklar süper zenginleri sığınaklara yönlendirdi. Dünya genelinde birçok sığınak üreten şirket en yoğun dönemlerini geçiriyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ukrayna’ya gaz verip Rusya ile savaştıran ‘üst akıl’ aynı zamanda yarattıkları nükleer savaş riskini paraya çeviriyor. Bir taşla onlarca kuş vurmayı seven ve ‘gölgesini satamadığı ağacı kesmeyi’ tercih eden kapitalist sistem, şimdi de süper zenginlere süper sığınaklar satıyor. Milyonlarca dolarlık sığınaklar dış dünyaya kapalı ve her açıdan kendi kendine yeten yaşam alanları oluşturuyor. Sığınak üreten şirketlerin açıklamasında daha savaş başlamadan Ukrayna’da sığınak yapımı için anlaşma yapıldığını yazılması da dikkat çekiyor.

Nükleer savaş, küresel ısınma, kıtlık ve salgın hastalıklar süper zenginleri sığınaklara yönlendirdi. Dünya genelinde birçok sığınak üreten şirket en yoğun dönemlerini geçiriyor.

Zengin sığınakları satışı patladı: Süper zenginler kıyamete hazırlanıyor

ABD’li Rising S Company, şimdiden Ukraynalı zenginlere 50’den fazla sığınak sattığını açıkladı. Kendi havalandırma sistemi olan, gıda güvenliği sağlanmış ve sınırsız enerji kaynağı olan bu tür sığınaklar internetten yayımlanan reklamlarla anlatılıyor.

Şirketin internet sitesinde “Rising S Company, hem Ukrayna silahlı kuvvetleri hem de Ukrayna halkı için hızlı ve eksiksiz güvenlik barınakları inşa etmek ve sevk etmekle görevlendirildi. Ukrayna'nın güneyindeki Kherson kasabası gibi kilit bölgelerdeki mevcut sığınakların, topyekün bir savaşa veya Rusya'nın saldırısına karşı çok az korumaya sahip olduğu araştırıldı. Bunların çoğu yıpranmış- Aşağı sığınaklar yeraltı dükkanları ve hatta çocuklar için oyun alanları olarak kullanılıyor. 2018'in sonlarına doğru Ukraynalı araştırmacılar, Putin'in o zamanki gümbürtüsüne karşı daha iyi hazırlanmak için askeri ve sivil güvenli alanlarını modernize etmeleri gerektiğini fark ettiler. 2019'un sonlarından bu yana, Rising S Company, inşa edilebilen, ardından sökülüp hızla taşınabilen birden fazla hızlı barınak oluşturmak için sözleşme imzaladı. Bu sığınaklar sadece Ukrayna kuvvetlerini Putin liderliğindeki Rus saldırısından korumakla kalmıyor, aynı zamanda konumlandırma ve güç gerektiğinde hızlı ve verimli bir şekilde yardımcı olabilir” deniliyor.

ARISTOCRAT şirketi de lüks yeraltı sığınağı kompleksini satışa sundu. Şirket tanıtım yazısında şu bilgileri veriyor:

“Lüks kat planları serisi, tüm bunkerlerimizle birlikte gelen korumaları sağlarken modern yaşamın tüm konforlarını sunmak için tasarlanmıştır. Bu yeraltı sığınakları, hem pratik, hem de kendi kendine sürdürülebilir yaşamı lüks estetik ve modern yaşamın konforuyla birleştiriyor. Bu geniş yeraltı sığınağı, diğer lüks seriler gibi sınırsız seçeneklerle tamamen özelleştirilebilir ancak Aristocrat, oyun odaları, sauna, spor salonu, medya odası, bowling salonu, silah poligonu ve "lüks" terimini getiren bir yüzme havuzu ile dolu olarak geliyor. yeni yeraltı yüksekliklerine. Bu özelliklere ek olarak, özel döşeme ve halı, güzel dolaplar ve tezgahlar ile özel bir mutfak, motorlu mağaralı çoklu araç garajı, sürdürülebilir gıda kaynakları için sera, geniş depo odaları da vardır. Bu üniteler ayrıca tam sıhhi tesisat / septik sistemlerle donatılmıştır ve bunker kompleksinin “şebeke” üzerinde veya dışında çalışmasına izin veren çift güç için kablolanmıştır. (çok fazla güç gerektiren bazı özellikler güneş enerjisiyle çalışan sistemlerde verimli çalışmayabilir)

Zengin sığınakları satışı patladı: Süper zenginler kıyamete hazırlanıyor - Resim : 2

Bu lüks sığınak aynı zamanda sığınak girişini izole eden bir yer üstü “güvenli ev”e sahiptir. Yapı göze sıradan bir prefabrik bina gibi görünüyor, ancak standart sac metal duvarların arkasında 1/2 "levha çelikten yapılmış kurşun geçirmez duvarlar var. Standart mağaza kapısının arkasında ağır bir patlama kapısı bulunur. Bu kapı 1/2" çelik sacdan çift astarlıdır ve 2 ayaklı sürgü kilit sistemi ile donatılmıştır. Güvenli evin içine girdiğinizde, sığınak girişi için bir kat daha koruma sağlar. Sığınağın kapağı sahte bir duvarın arkasındadır. Bu sahte duvar 1/4" levha çelikten yapılmıştır (diğer tüm iç duvarlar gibi) ve çift amacı çıplak gözle tespit edilemez. Gizli kilitleme mekanizmasını serbest bıraktığınızda bu duvar sığınak girişine açılacaktır. Gizli “ambar odasına” girdiğinizde, kapı 2 sürgülü sürgü kullanılarak içeriden de kilitlenebilir.

Bu devasa serpinti sığınağı, tüm standart "YÜKSELTİLMİŞ" olanakları içerir: kurşun geçirmez kapılar, patlama valfli ve aşırı basınç valfli NBC hava filtreleme sistemleri, lavabolu çift sayaç, yiyecek depolama için raflar, su basıncı pompaları, duşlar, su ısıtıcıları, gri - su tahliye tankları, gri su tahliye pompaları, 12 volt LED aydınlatma, yedek güç için piller ile güneş enerjili şarj sistemi bulunuyor.”

Zengin sığınakları satışı patladı: Süper zenginler kıyamete hazırlanıyor ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya zengin sığınakları Rising S Company

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.