Zelensky: Rus savaş gemilerinin Karadeniz'den geçmelerinin yasaklanması çok önemli

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Zelensky paylaşımında, "Rus savaş gemilerinin Karadeniz'den geçmelerinin yasaklanması Ukrayna için çok önemli" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı. Zelensky, "Rus savaş gemilerinin Karadeniz'den geçmelerinin yasaklanmasının Ukrayna için çok önemli" olduğunu söyledi.

Erdoğan'a ve Türk halkına Ukrayna'ya verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Zelensky, şunları söyledi:

"Güçlü destekleri için dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Rus savaş gemilerinin Karadeniz'e geçmelerinin yasaklanması ve diğer insani ile askeri yardımlar bugün Ukrayna için çok önemli. ."

Kısa süre sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, Boğazların Rus gemilerine kapatıldığına ilişkin Ankara'dan herhangi bir uyarı alınmadığı belirtildi.

Interfax haber ajansının aktardığına göre, Boğazların Rus gemilerine kapatıldığına dair Moskova'ya bir bilgilendirme yapılmadı.

Zelensky: Rus savaş gemilerinin Karadeniz'den geçmelerinin yasaklanması çok önemli ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya montrö boğazlar Zelenskiy