Zelensky, NATO üyeliği için zaman verdi! Rusya'dan uyarı geldi: Çok tehlikeli!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise ortak basın açıklaması yapan Zelensky'nin "Savaş sürdüğü sürece NATO'ya üye olamayacağımızı biliyoruz, o yüzden hayatta kalmalıyız" sözleri sonrası Rusya'dan ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması, son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen zirve toplantısının ikinci gününde bir araya geldi.

Zirvede NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın açıklaması yaptı.

Zelenskiy'nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

"Bize yardım ve destekleriniz sunan ülkelere teşekkür ediyorum. NATO güçleriyle askerlerimizin operasyonel güçlerin artırılmasını önemsiyoruz. NATO üyeliği için de reformlarımızı sürdürüyoruz. Bu çabalarımızın sizin tarafınızdan da görülüyor olması güzel. Güvenlik garantileri bizim için son derece önemli. Güvenlik garantileri bizim NATO yolunda entegrasyonumuzu kolaylaştıracak. Bunun önemi ve başarılı bir adım olacağı konusunda eminim. Zirvenin sonuçlarının iyi olduğunu düşünüyorum. Litvanya'ya da vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum.

Hiçbirimiz dünya savaşının olmasını istemiyoruz. Ukrayna mücadelesini sürdürüyor. Ukrayna NATO üyeliğine çok yaklaştı. Savaş sürdüğü sürece NATO'ya üye olamayacağız. Savaş bitince bunun için şartlar sağlanacaktır. NATO'ya üye olabilmemiz için hayatta kalmamız gerekiyor. AB'ye adaylık da bir sinyaldir. Bunlar Rusya için de çok güçlü mesajlardır.

Ukrayna kendi amaçlarını biliyor. Bugün başka ciddi sinyaller gördük. Bugün güvenlik garanti konusunda uzlaşmaya varmamız, NATO'ya olan yolumuzda önemlidir. NATO üyeleri arasında bizim için tehdit edecek bir üye yok. Bizim istediğimiz garantilerin devamlılığını güvenliğin devamlılığını sağlayan bir anlaşma istiyoruz. Sabah yapılan anlaşma bunları sağlayacak gibi görünüyor."

KREMLİN: UKRAYNA'YA GÜVENLİK GARANTİLERİ VERİLMESİ ÇOK TEHLİKELİ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması, son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Zelensky, NATO üyeliği için zaman verdi! Rusya'dan uyarı geldi: Çok tehlikeli! ile ilgili etiketler Rusya Vladimir Zelenskiy Putin NATO
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.