Zelenskiy: Putin dün 16 çocuğu öldürdü! Buna operasyon diyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Zelenskiy, "Putin dün 16 çocuğu öldürdü. Buna operasyon diyor Özgürlüğümüz için, hayatta kalmak için, yaşamak için savaşıyoruz." dedi. Zelenskiy'nin konuşması ayakta alkışlandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Videokonferans ile bağlanan Zelenskiy, neredeyse tüm sınırların Rusya tarafından bloke edildiğini ancak yaşamak için savaştıklarını belirtti. Zelenskiy, Avrupa'ya Ukrayna'nın aB'ye alınması için çağrı yaptı, "Sizinle minimumda eşit olduğumuzu gösterdik. Siz de bizimle olduğunuzu gösterin. Bizi bırakmayacağınızı söyleyin" dedi.

"BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ BU"

Zelenskiy'in Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşma şöyle:

Özgürlüğümüz için, sizin gibi, eşit olmak için mücadele ediyoruz. Avrupa değerleri için hayatımızı feda ediyoruz. Ukraynalılar inanılmaz insanlar. Ülkemizin en büyük meydanı, özgürlük meydanı, Avrupa'nın da en büyük meydanı, 2 kruz füzesi özgürlük meydanına düştü. Bizim için özgürlüğün bedeli işte bu. Vatanımız için, özgürlüğümüz için savaşıyoruz.

"PUTİN 16 ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ"

Tüm sınırlar bloke edilmiş durumda. Bugün ne yaşanırsa yaşansın, burası özgürlük meydanı olarak kalacak. Biz güçlüyüz, Ukrayna halkıyız. Biz çocuklarımız yaşasın istiyoruz. Bu adil bir talep. 16 çocuk dün öldürüldü. Putin, buna operasyon diyor. Bu çocuklar hangi askeri operasyonun altında çalışıyor. Putin dün 16 çocuğu öldürdü. Halkımız son derece motive durumda. Özgürlüğümüz için, hayatta kalmak için, yaşamak için savaşıyoruz.

"BİZİ AB'YE ALIN"

Gücümüzü ispat ettik. Minimumda sizinle eşit olduğumuzu gösterdik. Siz de bizimle olduğunuzu gösterin. Bizi bırakmayacağınızı söyleyin. Gerçek Avrupalılar olduğunuzu gösterin. Işık karanlığa galip gelsin. Yaşasın Ukrayna.

Zelenskiy: Putin dün 16 çocuğu öldürdü! Buna operasyon diyor! ile ilgili etiketler Ukrayna Avrupa Parlamentosu Rusya Putin Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.