Zelenskiy ABD Kongresi'ne seslendi: Rusya'nın ABD'yi tam işgalini durdurmamız lazım

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Kongresi'ne seslenerek savaşın durdurulması için çağrı yaptı. ABD'nin Ukrayna'ya desteğinden minnettar olduğunun altını çizen Zelenkisy, "Ukrayna'ya karşı savaş suçu işleyenlere yönelik karar alınmalı. Yeni yaptırımlara ihtiyacımız var" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ABD Kongresi'ne seslendi. Hava sahasının kapatılması çağrısını yineleyen Zelenskiy "Savaşı, Rusya'nın Ukrayna'yı tam işgalini durdurmamız lazım. Bunu biz görüyoruz, siz de görüyorsunuz. Burada bir ittifak yapmalıyız sizlerle. 24 saat içerisinde gerekirse silahla, gerekirse diplomatik olarak ne gerekirse yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Ukrayna'yı anlayın. Size ihtiyaç duyuyoruz. 11 Eylül'ü anlayın, şeytan şehirlerinize saldırmıştı, masum insanlara saldırmıştı. Bizim ülkemiz aynı şeyi hergün yaşıyor. Ukrayna şehirlerinde Rusya gökyüzümüzü ölüm kaynağına dönüştürdü. Roketler gönderdiler, sayısız bomba attılar. Halkımızı öldürdüler. Bu teröre küresel olarak cevap verin.

İnsanlarımızı korumak için hava sahamızın kapatılmasını istiyoruz. Halkımızın ölmemesi için bunu istiyoruz. İnsanlarımızı, özgürlüğümüzü korumamız için güçlü uçaklara ihtiyacımız var. Bunlar elinizde var. Ancak Ukrayna gökyüzünde değiller, halkımızı korumuyorlar. Sizin karar vermenize ihtiyacımız var. Ukrayna ABD'ye minnettardır bu destekleriniz için. Başkan Biden'a minnetarım.

ABD Kongresine hitap eden Zelenskiy, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesine ve S-300 gibi hava savunma sistemlerine şu aşamada çok ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ukrayna'ya karşı savaş suçu işleyenlere yönelik karar alınmalı. Yeni yaptırımlara ihtiyacımız var. Ta ki saldırılar durana kadar. Biz ABD yaptırımlarının Rusya'daki bütün politikacılara yapılmasını istiyoruz. Bizim kanımızla oynuyorlar. Bu konuda sizin bölgenizde Rus'ları destekleyen firmalar varsa onlara da gerekeni yapın. Bütün Amerikalılar Rus mallarını boykot etmeli. Biz zaten anti savaş koalisyonunun bir parçası olduk.

Savaşı, Rusya'nın Ukrayna'yı tam işgalini durdurmamız lazım. Bunu biz görüyoruz, siz de görüyorsunuz. Burada bir ittifak yapmalıyız sizlerle. 24 saat içerisinde gerekirse silahla, gerekirse diplomatik olarak ne gerekirse yapılmalı.

Zelenskiy ABD Kongresi'ne seslendi: Rusya'nın ABD'yi tam işgalini durdurmamız lazım ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş Zelenskiy ABD Kongresi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.