Zeki Müren'in hayatı film oluyor

"Sanat Güneşi" Zeki Müren'in hayatı film oluyor. Ayla ve Müslüm gibi filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu, Zeki Müren'in hayatını konu alan film için hazırlıklara başladı.

Türk Sanat Müziği'nin en önemli seslerinden olan ve "Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren'in hayatı film oluyor.

"Ayla", "Müslüm", "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" ve "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" gibi biyografik filmler ile tanınan yapımcı Mustafa Uslu, film için hazırlıklara başlandığını açıkladı. Uslu, film için Zeki Müren'in yeğeni Özlem Güner ile anlaştıklarını belirtti.

TANITIM FRAGMANI 29 EYLÜL'DE

Özlem Güner'in "Masal Tadına" kitabından yola çıkılarak Mustafa Uslu ve Özer Feyzioğlu tarafından film için senaryo çalışmaları başladı. Filmin tanıtım fragmanının 29 Eylül’de Bodrum Film Festivali’nde gösterileceği de açıklandı.

ZEKİ MÜREN'İ KİM CANLANDIRACAK?

Zeki Müren’in hayatını kimin canlandıracağı henüz açıklanmadı.

Zeki Müren'in hayatı film oluyor

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN 'GÜNEŞİ' ZEKİ MÜREN

Zeki Müren (d. 6 Aralık 1931 - ö. 24 Eylül 1996), Türk sanat müziği sanatçısıdır ve Türkiye'nin en önemli ve etkili Türk sanat müziği sanatçılarından biridir. Müren, İzmir'in Bursa ilçesine bağlı Bornova'da doğdu. Genç yaşlardan itibaren müziğe ilgi duydu ve Türk sanat müziği alanında eğitim aldı.

Zeki Müren'in sahne kariyeri 1950'lerin sonlarına doğru başladı ve 1990'lara kadar devam etti. Müren, sesinin güzelliği, sahne şovlarındaki zarafeti ve şarkılarındaki duygu yoğunluğu ile tanınır. Özellikle Türk sanat müziği repertuarına kattığı pek çok şarkı, hala günümüzde de dinlenmekte ve sevilmektedir.

Zeki Müren, Türk sanat müziğinin yanı sıra, Türk pop müziği ve halk müziği türlerinde de başarılı çalışmalar yapmıştır. Sanatçı, Türk müziğinin önemli bir figürü olarak kabul edilir ve ölümünden sonra da eserleri ve anısını yaşatmaya devam etmektedir.

Türk sinemasında 17 filmde başrol oynayan sanatçı, sektörde en yüksek rakamlı sözleşmelere imza attı, 1955'te Arena Tiyatrosu'nun "Çay ve Sempati" adlı oyununda da başrol oynadı. Müren'in oynadığı filmlere genellikle, Berduş, Hayat Bazen Tatlıdır, Altın Kafes, Bir Yaz Yağmuru gibi, kendi bestelerinin adı verildi. Dönemin en popüler, aranılan sesi ve yüzü olan Müren, ilk sahne konserini 26 Mayıs 1955'te verdi. Sanatçı, aynı yıl Manolyam şarkısıyla Türkiye'de ilk kez verilen Altın Plak Ödülü'nü kazandı.

Zeki Müren, gördüğü ulusal ilginin yanında uluslararası alanda da dikkati çekerek, 1976'da Londra'daki Royal Albert Hall'da konser verdi ve bu salonda sahne alan ilk Türk sanatçı oldu.

Müren, 1980'de Kuşadası'nda kalp spazmı, ardından da 1983'te Paris'te kalp krizi geçirdi. Sahnelerden uzaklaşarak Bodrum'a yerleşen sanatçı, son konserini ise 1984'te geliri antik tiyatronun restorasyonuna harcanmak üzere, Bodrum Kalesi'nde verdi.

Mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan usta sanatçı, Ajda Pekkan, Muazzez Abacı ve Muazzez Ersoy'la düetlerin yer alacağı 7 şarkıdan oluşan yeni kasetini tamamlayamadan, TRT'nin İzmir Radyosu Stüdyolarındaki canlı yayında, 24 Eylül 1996'da kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Zeki Müren'in hayatı film oluyor ile ilgili etiketler Zeki Müren Sinema film Mustafa Uslu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.