Zeki Çelik: Takımdaki herkes şampiyonluk için oynuyor

Zeki Çelik: "Ligin başından beri hep yukarılara oynadık. Burada olmamız sürpriz değil. Şampiyonluk konuşmak için erken. Takımdaki herkes şampiyonluk için oynuyor ama önümüzde çok zorlu 6 maç var. Şimdiden şampiyon olacağız diye kafamıza koyarsak bence hata olur. Ama hepimizin içinde şampiyon olma duygusu var."

Fransa Ligue 1'de 33. haftaya 69 puanla lider giren Lille, yarın Montpellier'i ağırlıyor. Maçın basın toplantısında konuşan milli sağ bek Zeki Çelik, şampiyonlukluk şanslarını değerlendirdi.

PSG'yi deplasmanda 0-1 yendikten sonra geçen hafta da Metz deplasmanında 0-2 kazanan Christopher Galtier'in takımı, en yakın rakibi PSG'nin 3 puan önünde yer alıyor. Yarın zorlu bir maça çıkacaklarını kaydeden Zeki Çelik, "Montpellier'e karşı oynamak zor. İyi kapanan bir ekip. Kapalı oynayan takımlara karşı zorlanıyoruz ama antrenmanlarda buna göre çalışmalar yaptık. Önemli bir maç bizi bekliyor. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Maçlara kazanmak ve savaşmak için çıkıyoruz. Artık rakibin önemi yok. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

Zeki Çelik: Takımdaki herkes şampiyonluk için oynuyor

Paris-Saint Germain, Monaco ve Olympique Lyon'un da zirve yarışının içinde yer almasını beklediğini söyleyen 24 yaşındaki milli futbolcu şöyle konuştu:

"Bundan sonra ligde ilk 4 takım da şampiyonluk için favori... Rakiplerin maçlarına baktım. Takım olarak da izliyoruz. Her takım için zorlu bir fikstür var. Puan olarak birbirimize çok yakınız. Şampiyonluk konuşmak için erken. Maç maç gidiyoruz. Takımdaki herkes şampiyonluk için oynuyor ama önümüzde çok zorlu 6 maç var. Şimdiden şampiyon olacağız diye kafamıza koyarsak bence hata olur. Ama hepimizin içinde şampiyon olma duygusu var."

BURADA OLMAMIZ SÜRPRİZ DEĞİL

"Ligin başından beri hep yukarılara oynadık. Bence deplasman performansımız çok önemliydi çünkü genelde bu maçlarda galibiyet aldık. Ligin ilk devresinden sonra şampiyonluğa daha çok inandık. Buna tüm takım inandığı için şu an çok iyi durumdayız. Avrupa'dan elenmemizin ardından maç sayısının haftada bire düşmesi, bizim için ligde çok avantajlı oldu. Maçlara daha rahat hazırlanabiliyoruz ve maç sırasında fiziksel olarak da daha kuvvetli olacağız."

Ligdeki en güçlü rakiplerinden PSG'nin, Devler Ligi'nde yarı finale kalmasını değerlendiren Çelik, "PSG'nin kazanması Paris futbolu için iyi oldu. Bizim açımızdan bakarsak, onlar 3 günde bir maç oynayacak ve fiziksel olarak daha fazla yorulacaklar. Bu da bizim için zirve yarışında avantaj olabilir." şeklinde görüş belirtti.

 

Zeki Çelik: Takımdaki herkes şampiyonluk için oynuyor ile ilgili etiketler Zeki Çelik Lille Ligue 1
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.