Zarrab davası hakimi Berman'dan skandal istek...

ABD’de Türkiye aleyhine devam eden kumpas davasının hakimi Berman, jürinin müzakerelere başlayacağı akşam kritik bir çıkış yaptı. Berman, dosyaya eklenen bir delili sırf elde edilme şeklini doğru bulmadıkları için göz ardı edemeyeceğini belirterek şaşkınlığa yol açtı.

ABD'de Türkiye'ye yönelik devam eden kumpas davasının hakimi Richard Berman bilindiği gibi 2014 yılında Fethullahçı YKK Hukuk Bürosu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmişti.

KUMPAS DAVASI TAMAMEN ÇÖKTÜ

Berman, dava jurisinin müzakereye başlayacağı sırada Fethullahçı polis Hüseyin Korkmaz'ın ifadesi açısından önemli olabilecek bir çıkış yaptı.

Berman, Jüri üyelerinin dosyaya eklenen bir delilin sırf elde edilme şeklini doğru bulmadıkları için o delili göz ardı edemeyeceğini belirtti.

ABD VE FETÖ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Berman'ın bu sözleri skandal olarak değerlendirildi.17 Aralık kumpas dosyasına ilişkin bazı belgelerin FETÖ üyesi Hüseyin Korkmaz tarafından ABD'ye kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Korkmaz, ABD'deki mahkemede bunu ifadesinde itiraf etmişti.

Delillerin hukuka uygun elde edilmesi gerektiğine işaret eden hukukçular, Hüseyin Korkmaz'ın Türkiye'den kaçırdığı deliller üzerinden yargılama yapılamayacağına işaret ediyor.

Jüri üyeleri bu akşam toplanarak müzakerelere başlayacak.

Zarrab davası hakimi Berman'dan skandal istek... ile ilgili etiketler ABD hakim zarrab
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.