Zara'dan Türkiye'ye veda iddiasına yanıt!

Habertürk gazetesi Fatih Altaylı'nın bugünkü köşesinde İspanyol hazır giyim markası Zara'nın Türkiye'den çekilme kararı aldığını iddia etmesinden sonra Zara'nın bağlı olduğu Inditex Grup adına açıklama yapıldı. Açıklamada "Mağaza kapatmıyoruz aksine yeni mağazalar açıyoruz” denildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Zara son yıllarda online alışveriş alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Marka iki yıl önce başlattığı çalışmayla dünyanın birçok ülkesinde online alışverişi artırmayı hedefliyordu. “Zara Türkiye’den çıkıyor” iddiaları grubun bünyesindeki alt markaları da gündeme getirdi. Türkiye’de birçok noktada mağazası bulunan Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka gibi markaların geleceği de merak konusu oldu.

"KAPATMIYOR YENİ MAĞAZALAR AÇIYORUZ"

Konu ile ilgili Zara'nın da bağlı olduğu Inditex Grup'tan yapılan açıklamada ise“Türkiye’deki Zara ve alt markaları pazardan çekiliyor ve mağazalarını kapatıyor haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Mağaza kapatmıyoruz aksine yeni mağazalar açıyoruz” denildi.

“BİLGİYİ VEREN TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TEKSTİL ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ”

Altaylı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tüm mağazalarını kapatacak ve Türkiye’de sadece online satış yapacakmış.

Daha önce de böyle dedikodular çıkmış, ancak Zara Türkiye’den çıkmamıştı.

Ancak bu kez bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri.

Her ne kadar bu kararın gerekçesi ‘yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetler’ olarak gösterilse de ben pek de öyle düşünmüyorum.”

Zara'dan Türkiye'ye veda iddiasına yanıt! ile ilgili etiketler Zara Türkiye Fatih Altaylı mağaza kapatma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.