Zambiyalı gol makinesi Patson Daka, 30 milyon euro bonservisle Leicester City'de...

Brendan Rodgers yönetimindeki Leicester City, RB Salzburg'un Zambiyalı gol makinesi Patson Daka'yı 30 milyon euro bonservisle kadrosuna kattı. 22 yaşındaki santrfor geçen sezon 28 maçta 27 gol, 7 asistle oynamıştı.

Premier Lig'de sezonu 5. sırada tamamlayan Leciester City, sezonun ilk transferini santrfor bölgesine yaptı. İngiliz ekibi, Avusturya'nın Salzburg takımından 22 yaşındaki santrfor Patson Daka'yla 5 yıllık sözleşme imzaladı. Zambiyalı futbolcunun bonservisine 30 milyon euro ödendi.

2017 yılından bu yana Salzburg ile 125 maça çıkan ve 68 gol atan Daka, 4'ü lig olmak üzere toplam 7 kupa şampiyonluğu yaşadı. Salzburg scout'ları Daka'yı 16 yaşında Zambiya'da keşfetmişti.

28 MAÇTA 27 GOL, 7 ASİST

RB Salzburg geçen sezon Avusturya Ligi'nde şampiyon olurken Patson Daka 28 maçta 27 gol, 7 asistlik skor katkısıyla dikkat çekmişti. Avusturya Kupası'nda da 6 maçta 5 gol, 2 asistle oynayan genç golcü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maça çıkmasına rağmen gol sevinci yaşayamamıştı.

Zambiyalı gol makinesi Patson Daka, 30 milyon euro bonservisle Leicester City'de...

Kulüp televizyonuna konuşan Daka, "Bu köklü kulübe katıldığım için çok heyecanlıyım. Bu benim hayalimdi ve çok mutluyum ve bir sonraki adımı sabırsızlıkla bekliyorum. Leicester'ı Premier League'de şampiyon olduklarından beri takip ediyorum. Benim için mükemmel bir yer olduğunu hissediyorum çünkü şampiyonluklar için savaşan bir takım. Kolay olmayacak biliyorum ama bu yeni meydan okumayla yüzleşmeye hazır hissediyorum" dedi.

ZAMBİYA'NIN GURURU...

Zambiya'da doğan Daka, gençlik kariyerinin bir kısmını anavatanında Nchanga Rangers ve Kafue Celtic ile geçirdi ve 2017'de Avusturya takımı Liefering'e kiralık olarak katıldı.

Avusturya futbolunun 2. kademesinden hemen kalitesini gösterdi ve kısa süre sonra RB Salzburg'a 5 yıllık imza attı. Daka'nın Salzburg'un genç takımlarında gösterdiği performans, 2017 UEFA Gençlik Ligi finalinde attığı golün takımın Benfica'ya karşı zafer kazanmasına yardımcı oldu. 

Zambiyalı gol makinesi Patson Daka, 30 milyon euro bonservisle Leicester City'de... - Resim : 2

Zambiyalı gol makinesi Patson Daka, 30 milyon euro bonservisle Leicester City'de... ile ilgili etiketler Leicester City Patson Daka premier league Brendan Rodgers
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.